Taşınanların İlk Tercihi Kadıköy Oldu



REIDIN, taşınmak isteyen kişilerle evden eve nakliyat firmalarını bir platformda bir araya getiren Enakliyat ile birlikte, REIDIN – Enakliyat Taşınma Endeksi'ni oluşturdu.

Oluşturulan endekse göre 2018 yılının dördüncü çeyreğinde, İstanbul'daki endeks değeri bir önceki çeyreğe oranla yüzde 34,89 düşüş gösterdi. 2017 yılının dördüncü çeyreğine göre ise yüzde 11,79 azaldı. 2017 yıl ortalamasının 100 olarak baz alındığı REIDIN – Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi, hem çeyreklik hem de senelik periyotta aşağı yönlü hareket etti. Endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem ise yaz aylarına denk gelen 2017 yılının üçüncü çeyreği oldu.

İstanbul'da dördüncü çeyrekte de en çok Ümraniyeliler taşındı
Endekse göre İstanbul'da en çok taşınan ilçeler ve mahalleler bu çeyrekte de değişmedi ve en çok taşınan ilçe yüzde 7,22 ile Ümraniye, en çok taşınan mahalle de yüzde 1,59 ile Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi oldu.

Başka semtlere yönelik taşınma hareketinin en yoğun olduğu diğer ilçeler ise şu şekilde: yüzde 6,85 Maltepe, yüzde 5,81 Esenyurt, yüzde 5,08 Küçükçekmece ve yüzde 4,99 Pendik.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İstanbul'da taşınma hareketliliği en yüksek ilçe, dördüncü çeyrekte yine aynı: Kadıköy
Oluşturulan endekse göre İstanbul'da taşınma açısından en hareketli ilçe ve mahallelerin de yerini koruduğu görülüyor ve en hareketli ilçe yüzde 6,48 ile Kadıköy, en hareketli mahalle ise yüzde 1,20 ile Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent oldu. Taşınma hareketliliğinin en yüksek olduğu diğer ilçeler ise sırasıyla şu şekilde: Yüzde 5,87 Ümraniye, yüzde 5,10 Maltepe, yüzde 5,07 Esenyurt ve yüzde 4,83 ile Üsküdar. Böylece taşınma hareketliliği bakımından geçen çeyrekte ilk beşte olan Küçükçekmece'nin yerini Esenyurt ilçesi aldı ve Küçükçekmece ilk beşe giremedi.

Kadıköy, açık ara en çok tercih edilen ilçe
İstanbul'da en çok tercih edilen ilçe yüzde 9,25 ile Kadıköy olurken, en çok tercih edilen mahalle olarak ise yüzde 1,38 ile Üsküdar ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesi ön plana çıktı geçen çeyreğin en çok tercih edilen mahallesi olan Halkalı Atakent ilk beşin dışında kaldı. En çok tercih edilen ilçeler sıralamasında Kadıköy'ü yüzde 5,35 ile Maltepe, yüzde 5,19 ile Ümraniye, yüzde 4,55 ile Beylikdüzü ve yüzde 4,43 ile Esenyurt takip etti.