Tatlıcı'nın Kulelerinde Penthouse Keyfi Ayda 50 Bin Dolara Eylülde!

Yapımı yılan hikâyesine dönen, Diyarbakırlı işadamı Salih Tatlıcı'ya ait Zincirlikuyu'daki Tatlıcı Kuleleri ağustos ayından itibaren kapılarını açıyor. 143 metre yüksekliğiyle İstanbul'un ilk gökdelenlerinden biri olan Tatlıcı Kuleleri'nde, alışveriş merkezi ve her biri 31 katlı iki ofis kulesi yer alacak. İnşaatına 1988 yılında başlanan, tepkiler ve ekonomik krizler nedeniyle sık sık kesintiye uğrayan kulelerin kiralama ve yönetimi için Alman inşaat şirketi Bilfinger Berger bünyesindeki yönetim şirketi HSG ile anlaşma imzalandı.

Yılların sessizliğine inat, içinde hummalı bir çalışmanın sürdüğü alışveriş merkezi alanı ve kulelerin çatı katını Proje Koordinatörü Eren Uluşahin ile birlikte gezince, 360 derece açıdan görülebilen bu kadar güzel bir İstanbul seyri için, 20 yıl beklenmiş olmasına üzülüyor insan. Zaten kiralama ve yönetim şirketi HSG yetkilileri de daha çok yabancı şirketler ve restoran zincirlerinin kulelere ilgi gösterdiğini söylüyor. 141 bin metrekare inşaat alanında 63 bin metrekare kiralanabilir ofis ve 11 bin metrekare kiralanabilir alışveriş merkezi alanınından oluşan projenin kulelerinin her bir katında brüt 1140 metrekarelik ofis alanları faaliyet gösterecek.

Business konsepti

Tatlıcı Kuleleri'ni bir alışveriş merkezinden çok Tat Business Mall konseptinde planladıklarını söyleyen Proje Koordinatörü Eren Uluşahin, ofis katlarının kirasının 23-50 dolar arasında değiştiğini belirterek şunları anlattı: "Salih Bey ile kararlaştırdık bu fiyatı. Ofis katlarının genişliği 1140 metrekare ve bölünemiyor. Alışveriş merkezinde metrekare kiraları ise 80-150 dolar arasında değişiyor. Bir iki tane lokomatif mağaza olacak. Ancak Türkiye'ye yeni giren bir marka olmasını yeğliyoruz. ABD'li elektronik market zinciri ile görüşüyoruz. İş kulesi olduğu için mücevher mağazası, çiçekçi, kuaför ve yeme içme ağırlıklı bir kiracı karması olacak."

Şehrin göbeğinde

Beşiktaş Barbaros Bulvarı ile E-5 Karayolu arterinin kesiştiği köşede bulunan Tat Towers için Diyarbakırlı işadamı Salih Tatlıcı, 12 Ağustos 1988'de yapı izin belgesini almış, 1993 yılında 5 yıllık izin süresinin sonunda inşaat bitmediği için 5 yıllık ek süre daha istemişti. 1998 yılında da tamamlanamayan inşaatın normal katları için alınan izin de 2000 yılında sona erdi. Ancak bu kez de araya ekonomik kriz girdi ve inşaat yeniden durdu. İzleyen yıllarda İstanbul'un en cazip bölgesi haline gelip art arda gökdelenlerin yükseldiği Büyükdere Caddesi, hızla yapılaşırken Tatlıcı'nın Kuleleri sessizliğe büründü. Ancak iki yıl önce Tatlıcı Ailesi önce Tepe Grubu ile anlaştı, Salih Tatlıcı bu kez işi bitirmek için Alman şirketi ile yola devam kararı aldı.

Buddha Bar bu manzaraya geliyor

Tatlıcı Kuleleri'nin 29 ve 30'uncu katında Buddha Bar açılacak. İlki Paris'te açılmış Buda temalı bar ve restoran Buddha Bar'ın popüler hale gelmesi DJ'in lounge ve chill-out türü avangard müzik seçimiyle oldu. Buddha Bar'ın sahipleri, yakalanan büyük ün ve başarının ardından Dubai, Beyrut ve Kahire'de de birer restoran-bar açtılar. Little Buddha Bar adı verilen daha küçük restoranlar da Las Vegas, Viyana ve Şarm el-Şeyh'te açıldı.