TAV 60 Otel Yapacak

TAV Yönetim Kurulu Başkanı Akın, dünyanın en büyük otel zincirine sahip Accor grubu ile Türkiye'de 3-4 yıldızlı 60 otel yapımı için anlaştıklarını açıkladı. TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV'ın eskisinden çok daha güçlü hale geldiğini, çok kapsamlı bir dünya markası olduğunu bildirdi. Havaalanı projeleri ile ilgili bilgi veren Akın, Katar Havaalanı'nın en büyük yatırımlardan biri olduğunu ve Japonlarla konsorsiyum oluşturarak yapılacağını, 2 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceklerini kaydetti.

Katar Havaalanı'nın bölgenin en büyüğü olacağını ve gelecek yılbaşında hizmete açılacağını vurgulayan Akın, "Japonlarla inşaatı, TAV olarak da teknik ekipman kısmını yapıyoruz. Kahire Havaalanı'nı tamamen yüzde yüz kendimiz yapıyoruz. Gelecek yılın ilk çeyreğinde açılışa hazır olacak. Dünya Bankası projesi. Çok büyük bir proje. Mısırlılar, 2008 yılında eski Kahire'den yeni Kahire'ye geçecekler" diye konuştu. Ellerinde Tunus Havalimanı yapım işinin de bulunduğunu hatırlatan Akın, bu ülkede 40 yıllık imtiyaz hakkını aldıklarını söyledi.

Accor ile anlaştı
Dünyanın en büyük otel zincirine sahip Accor Grubu ile 60 otel yapımı konusunda anlaştıklarını anımsatan Akın, "4 bin 300 oteli olan Accor Grubu ile 60 otel yapımı konusunda anlaşma yaptık. 25 yıllık işletme karşılığında Türkiye'de 3 ve 4 yıldızlı 60 otel yapacağım. Van, Şanlıurfa, Kayseri, Eskişehir gibi yerlere gittiğimiz zaman, artık Avrupa standartlarında 5 yıldızlı hizmet alabileceğiniz ama 3-4 yıldızlı otelleriniz olacak. Bugün hedefimiz de bu otelleri yapıp, 1 milyar dolarlık yatırımla, halka açmak ya da blok satışla o işin de içinden çıkmak" dedi.