TAV, Humeyni Havaalanı Sorununu Yerli Ortakla Çözdü

Tepe-Akfen-Vie (TAV) Konsorsiyumu, İran'ın başkenti Tahran'daki İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı birinci aşamasını yerel bir ortak ile işletebilecek.

TAV CEO'su Sani Şener yaptığı açıklamada, projenin ikinci aşamasının yapım ve işletmesinin de yap-işlet-devret modeli ile TAV'a verildiğini, 1'inci aşamadaki yer hizmetlerinin işletmesinde ise yerel bir şirketin olması için karar alındığını belirtti. Şener, "Biz paylaşmaya hazırız. Önemli olan projenin başarıyla yapılmasıdır. Şimdiye kadar yaşananlar büyük bir talihsizliktir. Biz lokal güce güveniyoruz" dedi.

Şener, tüm yaşananlar sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in kendilerini yalnız bırakmadığını ve desteklerini sürekli hissettirdiklerini kaydetti.

İran hükümeti, 'İsrail'le, İran'a zarar verbilecek ilişkiler içinde bulunmakla' suçladığı TAV'ı geçtiğimiz aylarda havalimanını işletmekten men etmişti. Olay, Türkiye ve İran arasında uzun müzakerelere neden oldu.