TAV'ın Gözü 50 Hint Havalimanında

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Dr. Sani Şener, gelecek 15 yılda havacılık sektörünün yaklaşık iki kat büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini belirtti. Şener, TAV Havalimanları Holding'in pazarı olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da büyük bir potansiyel olduğunu, 2000 ile 2007 yılını karşılaştırıldığında Kuzey Amerika'da yüzde 6, Avrupa'da yüzde 19, Ortadoğu'da yüzde 97, Afrika'da yüzde 38, Hindistan'da yüzde 110 ve Çin'de ise yüzde 141'lik bir büyüme gerçekleştiğini ifade etti.
Sani Şener, 2014 yılına kadar Ortadoğu'daki havalimanlarının iyileştirilmesi için 122 milyar dolarlık yatırım beklendiğine dikkat çekti.

Hindistan'ı tanıyor
Şener, Hindistan'da yaklaşık 50 havalimanının özelleştirilmesinin beklendiğini, daha önce başkent Yeni Delhi ihalesine girmeleri nedeniyle ülkeyi bildiklerini, yeni ihaleleri de takip ettiklerini kaydetti. Hindistan dışında hedef bölge olarak Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar'ı belirlediklerini ancak yakın zamanda ihale edilecek bir proje bulunmadığını söyledi. Şener, Suudi Arabistan, Kuveyt, Makedonya, Rusya, Romanya, Ukrayna gibi ülkelerdeki yetkilerle görüşmeye devam ettiklerini ifade etti.

Şu an ellerinde yedi havalimanı bulunduğunu, Antalya Gazipaşa'yı işletme hakkına da sahip olduklarını ve rekabet kurulundan onay çıktığını, böylece havalimanı sayısında sekize ulaştıklarını anlatan Şener, daha önceleri açıkladıkları birtakım havalimanıyla ilgili görüşmelerin halen sürdüğünü kaydetti. 10 yıl sonra yılda 100 milyon yolcuya hizmet edebilmeyi hedef olarak koyduklarını aktaran Şener, "Şu anda 32 yolcuya hizmet veriyoruz. 2017'de 100 milyon kişiye ulaşacağız" dedi.