Tavukçu Deresi Kavşağı, Topbaş’ın Söz Verdiği Zamanda Bitirilemedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tavukçu Deresi Köprülü Kavşağı inşaatının temel atma töreninde, inşaatın yeni yılla birlikte tamamlanacağı sözünü vermişti. 2006’nın 19. gününde inşaatın ancak yarısının tamamlandığı gözlendi. İnşaatı üstlenen şirket yönetimi altyapı eksikliğinden şikâyet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tavukçu Deresi Köprülü Kavşağı’nı söz verdiği tarihte bitiremedi. 31 Aralık 2005’te açılacağı ilan edilen kavşak inşaatının henüz yarısı tamamlanabildi. Belediyenin internet sitesinde, Mahmutbey Yolu’nun 2005’in sonunda hazır olacağı ilan edilmişti. Ancak çalışmalar bitmeyince konuyla ilgili tüm açıklamalar internet sitesinden kaldırıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da ‘Belediye’ dergisine yaptığı açıklamada Tavukçu Deresi Kavşağı’nın yeni yıla hazır olacağını söylemişti.

Tamamlanamayan inşaat, bölge esnafına büyük zarar verdi. Pek çok dükkan kepenk kapattı. Kalanlar ise işsizlikten yakınıyor. Mahmutbey Yolu’nda oto tesisatçılığı yapan Mustafa Yürek, “Yollar kapalı olduğu için insanlar buraya gelemiyor. Bu nedenle işlerimiz durma noktasına geldi. İki aydır kiramı ödeyemiyorum.” dedi. Yürek, dükkanını kapatma noktasına geldiğini söyledi. Köprülü kavşak inşaatını üstlenen Yüzbaşıoğlu İnşaat firması yetkilisi Mehmet Akgül ise çalışmaların bitmemesini altyapı eksikliğine bağladı. Köprünün yapılacağı araziden 154 bin voltluk elektrik kablosunun geçtiğini belirten Akgül, doğalgaz, su, elektrik ve kanalizasyon hatları nedeniyle de inşaatı aylarca durdurmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Altyapı eksikliğinden Mahmutbey Caddesi ‘Şen Durak’ mevkiinde oturan vatandaşlar da şikayetçi. Cadde üzerindeki binalarda yeterli atık su kanalı bulunmadığını dile getiren mahalle sakinleri, köprülü kavşak inşaatıyla birlikte kanalizasyonların da yapılmasını istiyor. Şevket Kaya isimli bir mahalle sakini, imza toplayarak taleplerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini; ancak sonuç alamadıklarını kaydetti. Mevcut atık su kanallarının sık sık taştığını söyleyen Kaya, “Şen Durak mevkii için ayrı bir atık su kanalizasyonu yapılması gerekiyor. Aksi takdirde ileride daha büyük sorunlar yaşarız.” diye konuştu. Kaya, bölgedeki çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.