TCDD: Başkentray’da Erteleme Doğru Değil



TCDD Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Başkentray Projesi’nin herhangi bir finansman kaynak sorunu bulunmadığı gibi ertelenmesinin de söz konusu olmadığı bildirildi.

TCDD’den yapılan yazılı açıklamada, “bazı basın organlarında Başkentray Projesi’nin parasızlık nedeniyle iki yıl ertelendiğine ilişkin” iddialar hatırlatıldı.

“Başkentray Projesi’nin herhangi bir finansman kaynak sorunu olmadığı gibi ertelenmesi de söz konusu değildir” ifadesine yer verilen açıklamada, projenin iki aşamada gerçekleştirileceği, proje bütünlüğü içinde Ankara-Marşandiz arasında altı, Marşandiz-Sincan arasında beş yol inşa edilmesinin planlandığı belirtildi.

Birinci aşamada, tren trafiğinin Ankara’ya girişini sağlamak üzere 2010 yılı içerisinde bir yol inşa edileceği, ikinci aşamada ise Ankara-Marşandiz arasında geriye kalan beş yol, Marşandiz-Sincan arasında dört yol inşa edileceği kaydedilen açıklamada, proje kapsamında yer alan ve Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin önemli bir bölümünü kapsayan Ankara-Sincan kesiminin yapımı için finansman sıkıntısı bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, tamamlandığında Başkentray’ın, nüfus yoğunluğu gittikçe artan Sincan-Kayaş aksında yılda 110 milyon yolcu taşıyacağı bilgisine de yer verildi.