TÇMB 50 Yaşında




1957 yılında kurulan, Türkiye’nin köklü kuruluşlarından Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) bu yıl 50’inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor. Çalışmalarını serbest piyasa ekonomisi kurallarına göre yürüten çimento sektörünün ortak sesi TÇMB, Türk çimento sektörünün sivil toplum örgütü olarak, çimento tesislerinin araştırma ve geliştirme, analiz, kalite kontrol ve eğitim hizmetleri için ortak çözümler üretiyor.

Birliğin 50’inci yılı vesilesiyle Ankara’da Swiss Otel’de yapılan 50’inci yıl balosunda TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili şunları söyledi:

“TÇMB ailesi olarak, üye kuruluşlarımız ve tüm paydaşlarımızın hizmetinde geçen, emek, sevgi ve saygı dolu bir yarım yüz yılı geride bırakmanın sonsuz gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin kalkınmasında ve toplum yaşam standartlarının yükseltilmesinde çok önemli bir yere sahip olan çimento, tüm dünyada en yaygın kullanımı olan ‘bağlayıcı yapı malzemesidir’. Ürünün bu niteliği, çimento sektöründe sanayicilik anlayışının şiarı olmuştur. Yerel değerlere, geleneklere saygılı, ancak global gelişmeleri yakın takip eden; dengeli kalkınma ve çevre bilincini birlikte geliştiren, önce insan felsefesiyle toplumdan aldığını yine toplum hizmetine sunan sektörümüz, sadece yarattığımız yüksek ekonomik katma değerle değil, aynı zamanda örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaştırılmasında büyük bir misyona sahiptir. Bu bağlamda, ‘sürdürülebilir büyüme’ ilkesi sektörümüzün ortak sanayicilik anlayışıdır. Avrupa Çimento Birliği’nin 35 yıldır üyesi olan Birliğimiz, AB ülkelerinde kalite, standartlar ve çevre konusunda yapılan tüm yenilik ve çalışmaların takipçisi ve öncü uygulayıcısıdır”

Adnan İğnebekçili sözlerine şöyle devam etti: “1957 yılında, bundan tam 50 yıl önce temellerini attığımız beraberliğimizin bugün ulaştığı noktayı gördüğümüzde haklı olarak büyük gurur ve kıvanç duyuyoruz. Türk çimento sektörünün ortak sesi olmak amacıyla yola çıkmıştık. Daha kaliteli ürün, daha verimli hizmet için hedef belirlerken, sorunlara çözüm ararken 50 yıldır aynı masa etrafında toplanıyoruz. Türk çimento sektörünün ülke kalkınmasındaki rolü konusunda kamuoyunu aydınlatmak, TÇMB olarak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ürettikçe, inşaat sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağımızı ve ona bağlı olarak sektörümüzün büyüyeceğini biliyoruz. Yeni ürünler geliştirme ve kalite kontrol hizmetlerini bilimsel bir yaklaşımla sürdürerek, alanımızda ürettiğimiz bilgiyi paylaşmaya ve çoğaltmaya devam edeceğiz. Araştırma ve geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası işbirliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme ile üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer kuruluşlarla işbirliğine varana kadar sayısız sorumluluğumuz bulunuyor. Dünya ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda sektörümüze sunduğumuz hizmetleri artırarak, Türk sanayinde öncü ve örnek sivil toplum örgütü olarak görevimizi sürdüreceğiz. Ürün, bilgi ve teknoloji ihraç ederek, sektörümüzü ve dolasıyla Türkiye'yi dünya çimento sektörünün güçlü, küresel bir oyuncusu yapacağız.”