TÇMB Yaz Okulu Sona Erdi




Betonart Dergisi ve İTÜ Mimarlık Fakültesi işbirliği ile 3-12 Temmuz 2004 tarihlerinde düzenlenen "Taşkışla'da Arayüz" 3. Mimarlık Yaz Okulu sona erdi. Betonart Dergisi'nin katkılarıyla düzenlenen Mimarlık Yaz Okulu'nda, Türkiye'nin on iki üniversitesinden katılan mimarlık 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri bir araya geldiler. Kendi çizdikleri projenin yapımını da gerçekleştiren öğrenciler, teoride ve pratikte mimarlık uygulamalarında deneyim kazandılar.





Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve bir tören ile sonlanan 2004 Betonart Mimarlık Yaz Okulu, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla Binası'nda yapıldı.

Bu yıl için seçimiş tema: "Arayüz". Öğrencilerden yeni bir katmanı tasarlamaları, bu katmanla iletişim kurmaları ve bir deneyimi aktarmaları istendi.



Arayüzün bir karşılaşma için gereken araç olarak kesişim noktalarını düşünmek ve bu kesişim noktaları için içerik sunmaları beklenen öğrenciler, önce birlikte bir proje üzerinde karar verip daha sonra üzerinde hem fikir oldukları projenin mimari çizimlerini yaptılar ve ardından malzeme olarak çimento kullanarak projelerini inşa ettiler. Bir kokteyl ile sertifikaları dağıtılan mimar adayları, mesleğe adım atarken teorinin yanında pratiğin katkısını da anladılar.




Küratörlüğünü İpek Akpınar ve Arda İnceoğlu'nun üstlendiği Mimarlık Yaz Okulu'nun yürütücülüğünü ise Nevzat Sayın, Murat Uluğ, Deniz Aslan, S. Ata Turak ve Cem Altun yaptı.