TDK, Formula 1 Pistine Türkçe Ad İstedi

Türk Dil Kurumu (TDK), İstanbul’da yapılacak Formula 1 yarışları için hazırlanan pistin ‘Speedpark’ olarak adlandırılmasına tepki gösterdi.

Kurum Başkanı Şükrü Haluk Akalın, daha önce ‘İstanbul Otodrom Pisti’ olarak anılan yarış pistinin ismini ‘Speedpark’a çeviren Motor Sporları ve Organizasyon AŞ’ye tepkisini dile getiren bir açıklama gönderdi. Akalın, tüm dünyada bu tür yarış alanlarının ülkelerin kendi dilleriyle adlandırıldığını belirterek, ülke tanıtımı açısından pistin adının Türkçe olmasının önemine dikkat çekti. Şükrü Haluk Akalın, yarışmayı düzenleyen Motor Sporları ve Organizasyon AŞ’ye gönderdiği açıklamada pistin isminin ‘İstanbul Yarış Alanı’ olarak değiştirilmesini tavsiye ettiğini kaydederek, “Bu isim hem Türkçe olması, hem de İstanbul’un adının duyurulması açısından daha uygundur.” dedi.

Formula 1 yarış pistlerine Monaco’da ‘Circuit de Monaco’, ABD’de ‘Indianapolis Motor Speedway’, Kanada’da ülkenin en önemli yarışçısı Gilles Villeneuve’nin ismi olan ‘Gilles Villeneuve Circuit’, Almanya’da ‘Hockenheimring’ isimleri verilmişti.