Tek Çıkış Karayolu



Havaalanı 2 aydır, demiryolları ise 2 yıldır kapalı olan Denizli ilinin, dış dünyayla tek bağlantısı karayolu. Tren seferleri 2010 sonunda, uçak seferleri ise 1 Eylül'de yeniden başlayacak

Denizli'de 2 yılı aşkın süredir devam eden bakım çalışmaları nedeniyle hizmet veremeyen tren yolu ulaşımının ardından, Çardak Havaalanı'nın da aynı nedenden dolayı seferlere kapatılması, kentin ulaşımını sadece karayoluna yöneltti. Tren yolu ulaşımının 2010 yılı sonunda, uçak seferlerinin ise 1 Eylül'de başlayacağı ifade edildi. Denizlililer sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

'ZOR DURUMDAYIZ'

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli'de uçak seferlerinin geçici olarak durdurulması yüzünden yurtdışından birçok kişinin kente gelişinin engellendiğini savunarak, "Kış sezonu için Denizli'ye iş bağlantısı yapmaya gelecek kişiler uçak olmaması nedeniyle gelemedi. Zor durumda kaldık" dedi.

Denizli - İstanbul seferini yapan Pamukkale Ekspresi, 2008 yılında Kütahya yakınlarında raydan çıkarak devrilmiş, 450 yolcudan 9'u yaşamını yitirmişti. Tren kazasından sonra Denizli'ye yolcu taşıyan Pamukkale Ekspresi'nin seferleri Temmuz 2008'de raylara bakım yapılacağı gerekçesiyle durduruldu. Denizli-İzmir arasındaki ulaşım da aynı nedenle iptal edildi. Denizli'nin tren yolu ulaşımı 2 yıldır sessizliğini korurken, bakım çalışmaları nedeniyle kenti Ankara ve İstanbul'a bağlayan uçak seferleri de 2 ay durduruldu.

1 Temmuz - 30 Ağustos tarihleri arasından bakıma alınacak Çardak Havaalanı'nın, 1 Eylül'den itibaren yeniden hizmete açılacağı kaydedilirken, bu uygulama ile Denizlililer sadece karayolunu kullanmaya mecbur kaldı.

NAZİLLİ'YE KADAR

Denizli-İzmir tren yolu hattının Nazilli'ye kadar olan kısmı tamamlanarak, geçtiğimiz ay Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından Nazilli-İzmir arasında seferler başlatıldı. Nazilli - Denizli arasında kalan yaklaşık 50 kilometrelik güzergahın bakım çalışmasının ise yakın sürede başlayacağı ifade edildi. TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Keçe, Denizli-İzmir arası tren seferlerinin bir aksilik çıkmazsa 2010 yılı sonunda hizmete açılacağını açıkladı.

Keçeci: Uçağımız ve trenimiz yok

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli'de turizmin tavan yapacağı mevsimde uçak seferlerinin kaldırılmasının özellikle Uzakdoğu'dan Pamukkale'ye gelecek turistlerin önünü tıkadığına işaret etti. Keçeci, şöyle konuştu: "Turizm tırpanlandı. Uçak gidiş gelişleri İzmir üzerinden sağlandığı için zaman ve maddi kayıplar ortaya çıktı. Denizli'den İzmir ve İstanbul'a olan tren yolculuğu ile birlikte Aliağa ile Denizli arasındaki taşıma işi de mümkün değil."

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği (DETKİB) Başkanı Süleyman Kocasert ise Denizli'nin gelmiş olduğu noktada başarısının çok büyük olduğunu işaret ederek, "Limanımız yok, trenimiz yok, şimdi uçağımız da yok. Ticaret hayatında ulaşım her şeydir. Her şeye rağmen ayakta kalarak ihracat yapmaya çalışıyoruz. Ulaşımın sağlıklı olarak yürütülmesi kentin geleceğini çok daha farklı kılar" diye konuştu.