Tekfen Grubu'ndan, Taksim'deki Pasteur Hastahanesi Arazisine Residence



Tekfen Grubu, Taksim'deki Pasteur Hastahanesi'nin de bulunduğu arazi üzerine üç ayrı bloktan oluşan residence inşa ediyor. Yıl sonunda tamamlanacak Taksim Residences'de 59 lüks daire bulunuyor.

Tekfen Grubu, 1896 yılında inşa edilen Eski Pasteur Hastahanesi'ni residence yapıyor. 1991 yılında kapatılan hastanenin de içinde bulunduğu 7 bin 200 metrekarelik alanı satın alan Tekfen Grubu, tarihi binanın da restore edileceği yeni bir yatırıma start verdi. 2004 yılı başında yapımına başlanan proje üç bloktan oluşacak. Tekfen Emlak Geliştirme Grubu, kapalı havuzu, katlı yeraltı otoparkı, cafesi, sağlık klübü ve diğer tesislerden oluşacak Taksim Residences'ı yılsonuna kadar bitirmeyi planlıyor. İnşaat henüz devam ederken, Taksim Residences'da dairelerin çoğu ise satılmış bulunuyor.

Üç bloktan oluşacak
Bölgeye büyük bir hareket getirecek Taksim Residences'da Bosphorus, Pasteur ve Park adlı üç farklı tasarımda residence yapılacak.

Taksim Residences'da yer alan Bosphorus Residence bölümünde 265 ile 460 metrekare arasında değişen, beş adet 2 yatak odalı daire, 15 adet 3 yatak odalı daire, 12 adet 3 yatak odalı ve hizmet odalı daire, iki adet 3 yatak odalı dubleks daire, iki adet 3 yatak odalı ve hizmet odalı dubleks daire ile iki adet 4 yatak odalı ve hizmet odalı daire bulunuyor. Batı Cephesi Taksim Gezi Parkı'na, Doğu Cephesi Maçka Parkı'na bakan sekiz katlı binadaki daireler 1900'lü yıllardaki eski İstanbul apartmanlarını yansıtıyor.

730 metrekarelik kral dairesi var
Boğaz manzarasına sahip Pasteur Residence'da 342 metrekarelik sekiz adet 3 yatak odalı daire ile bir adet Penthouse adı verilen 170 metrekarelik iki terası olan 730 metrekare büyüklüğünde bir kral dairesi yer alıyor.

Park Residence'da ise 165 ile 300 metrekare arasında değişen yedi adet 2 yatak odalı daire, üç adet 3 yatak odalı dubleks daire, bir adet 2 adet yatak odalı çatı dubleks daire ve bir adet 3 yatak odalı dubleks daire bulunuyor.