Tekirdağ ''Merkez Liman Kenti'' Olma Yolunda İlerliyor



Foto: Yavuz Karaduman (AA)

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, şubatta Mersin'e gezi düzenledikleri heyet ile birlikte Çorlu ve Çerkezköy'deki sanayi bölgeleri ile Tekirdağ merkezdeki Tekirdağ ve Asyaport limanını gezdi.

Vali Kemelek, gezi sonunda Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, bir kıyaslama yapmak için kendi bölgelerini gezmeye karar verdiklerini belirtti.

Ülkenin ve ilin kalkınması için beyin jimnastiği yaptıklarını vurgulayan Kemelek, şöyle devam etti:

''Deniz ticareti ve deniz ticaretinden sonraki gelişmeleri hesaplayarak Mersin'e bir gezi yaptık. Deniz ticaretinin en yoğun olduğu illerden birisi de Mersin. Tekirdağ'da da mevcut limanlarla beraber ona benzer gelişmeler var. Yeni yapılan limanların tamamlanmasından sonra deniz ticaretinde büyük bir canlılık olacak.

Deniz taşımacılığı veya deniz ticareti bakımından biz, iddialı bir il olduğumuzu biliyorduk. Ama bir kez daha topluca yerinde gördük, müşahede ettik. Asyaport, yapılan büyük bir liman. Yük hacmi belli, ulaşım imkanları belli. İstanbul gibi büyük bir pazara yakınız ve Karadeniz'de bulunan ülkelere servis edilebilecek mal bakımından avantajlı bir konumdayız. Bütün bunları düşündüğümüzde, biz deniz ticareti bakımından bir merkez konumundayız. O zaman bunun sonucu ne olur- Biz deniz ticareti bakımından iyi bir yere gelirsek, dış temsilcilikler oluşur.''