Teknoloji Çevre için İş Başında



Tüketim ve alışveriş alışkanlıkları çevreye karşı olan sorumluluğumuzun en temel öğesi. Son yıllarda evlerimizde yerini alan son teknoloji ürünü beyaz eşya modelleri fonksiyonelliklerinin yanı sıra çevreye karşı duyarlı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Siemens Ev Aletleri ’nin son olarak tüketiciyle buluşturduğu jetMatic serisi bulaşık makinesi modelleri bu yaklaşımla hazırlanmış son teknolojiyi çevre sevgisiyle buluşturan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

jetMatic: Dünyanın en hızlısı, en sessizi ve en çevrecisi...

Siemens Ev Aletleri’nin bulaşık yıkamada yarattığı son teknolojiyi temsil eden enerji, yıkama ve kurutma açısından AAA (en yüksek performans ) etiketi sahibi, en hızlı yıkayan yeni nesil jetMatic Serisi, zamanın çok daha büyük bir öneme sahip olduğu günümüzde hızıyla olduğu kadar üstün yıkama performansı ve tasarruf kabiliyetiyle de geleceğin bulaşık yıkama deneyimine öncülük ediyor.

Enerji, yıkama ve kurutma performansı AAA olan seri, en az kaynak tüketimiyle en mükemmel sonucu sağlıyor. varioSpeed fonksiyonu ile yıkama programlarının süreleri yüzde 50 oranında kısalıyor, üstelik yıkama ve kurutma performansından ödün vermeden!

jetMatic serisi bulaşık makinelerimizde varioSpeed haricinde özel yıkama fonksiyonları bulunuyor. Modeline göre bir arada veya ayrı ayrı görebileceğimiz bu ek özellikler arasında yarı yük opsiyonunu, intensiveZone’u ve hijyen fonksiyonunu sayabiliriz. Bulaşıklarınıza özel bir yıkama sunan bu programlar ayrıca zaman, su ve enerji tasarrufuyla mutfaklardaki geleceğin yaşamına bir pencere açıyor.

Siemens’ten çevre için ecoPlus yaklaşım

Siemens 'Gelecek Evinizde' sloganı doğrultusunda taşıdığı sorumlulukla enerji tasarrufu konusunda çok ısrarlı ve ürün geliştirme faaliyetlerini “ecoplus” yaklaşımıyla geliştirmeye devam ediyor. Özellikle 1990 yılından bu yana yarattığı çözümlerle günlük ihtiyacı karşılayan bütün ev aletleri için her zaman optimal hizmeti, donanımı ve enerji tüketimini sağlayan modern cihazlar sunuyor.

Ne kadar ihtiyaç, o kadar tüketim mantığıyla hareket eden Siemens “ecoPlus” yaklaşımıyla gerçekleştirdiği ürün geliştirme çalışmaları sonucu soğutma, yıkama, durulama ve pişirme alanlarının hepsinde tüketim değerlerini makul seviyeye getiren ve maksimum sonuç sağlayan ürün gurubuyla tasarrufu kaçınılmaz hale getiriyor.

Üç aşamalı çevre anlayışı

Siemens bu konuda, 1975 yılından bu yana toplam kalite adı altındaki kapsamlı çalışmalarını üç aşamada hayata geçiriyor. Geri dönüşümlü ürünlerin tasarlanması bu projedeki ilk ayağı oluşturuyor. Bu aşama, üretim sırasında kullanılan her türlü metalin mıknatısla kolayca ayrılabileceği demir manyetik özellik taşımasını gerekli kılıyor. İkinci aşama olan ürün/çevre analizi, geri dönüşümlü ürünlerin tasarımının yanı sıra kullanılan kaynak ve materyallerin en aza indirilmesini hedefliyor. Son aşama olan doğal kaynakların korunmasında ise üretilen cihazların en alt seviyede su ve elektrik tüketerek çalışması sağlanıyor.