TEKZEN'den Kültür Elçileri Projesi’ne Destek



İstanbul Okulu, 10 -17 Aralık 2008 tarihleri arasında TEKZEN Merter mağazasında stant kurarak, 'Kültür Elçileri Programı'nı TEKZEN müşterilerine tanıttı ve gönüllü kültür elçilerinin sayısının artmasına katkıda bulundu.
Mağazayı ziyaret eden müşteriler 1 hafta boyunca 30 parçadan oluşan 'İstanbul Sergisi'ni gezme ve İstanbul tarihine daha yakından tanıklık etme şansı buldu. Kaligrafi ve ebru gösterileri izleyenlerin oldukça ilgisini çekti ve yapılan çalışmalar kendilerine hediye edildi. Ayrıca, Devlet Konservatuarı hocaları 2 gün boyunca repertuarı İstanbul şarkılarından oluşan konserler verdi.

Kültür Elçileri Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul’un 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi sebebiyle hayata geçirdiği pek çok proje var; bunlardan birisi de 'Kültür Elçileri Projesi'. Her biri kendi alanında büyük başarılara imza atmış isimler, gönüllü Kültür Elçileri yetiştirmek amacıyla İstanbul Okulu’nda seminerler veriyor. Prof. Dr. İskender Pala, Sunay Akın, Yavuz Bülent Bakiler, Prof. Dr. Haluk Dursun, Beşir Ayvazoğlu bu isimlerden birkaçı.