Teleferiği Uludağ'daki Otellere Ulaştıracak Projeye Meclis Onayı



Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin ekim ayı olağanüstü toplantısında oylamaya sunulan Bursa-Uludağ Yeni Teleferik Projesi'nin plan değişikliği ile ilgili raporu oyçokluğuyla kabul edildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki meclis salonunda olağanüstü toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, teleferik hattını Uludağ Oteller Bölgesi'ne ulaştıracak olan Bursa-Uludağ Yeni Teleferik Projesi ile ilgili plan değişikliklerini görüştü. Meclis Başkan Vekili Fahreddin Yıldırım, yeşil Bursa ve Uludağ için hayati önem taşıyan Bursa-Uludağ Yeni Teleferik Projesi'nde yasal sürecin son aşamalara geldiğini söyledi. Teleferik projesinin uygulama aşamasındaki kararları Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına alamadığına işaret eden Yıldırım, yeni hat planı ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü ile Milli Parklar ve Doğa Koruma Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığına dikkati çekti.

Meclisin olağanüstü toplantısında Çevre ve Orman Bakanlığı ile yapılan mutabakatın neticesinin değerlendirildiğini ifade eden Yıldırım, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayından sonra bölgenin sit alanı olması nedeniyle planlar "Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu"na sunulacağını söyledi. Kurul onayından sonra Milli Parklar ve Doğa Koruma Genel Müdürlüğü sorumluluğunda kalan Sarıalan İstasyonu ile Oteller İstasyonu'na kadar olan hatta ait imar planları Milli Parklar Kanunu'na istinaden Bayındırlık Bakanlığı'na onaya gönderileceğini aktaran Yıldırım, ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onay yetkisinde olan "Oteller Bölgesi" ile ilgili imar planlarının bakanlığa sunulacağını söyledi. Yıldırım "Bu prosedürlerin ardından dünyada artık kullanılmayan eski teknolojinin yerini modern ve kullanışlı bir taşıyıcı sisteme bırakacak." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Cemal Aydın Aybey de toplantıda Bursa-Uludağ Yeni Teleferik Ulaşım Projesi'nin nazım imar planı hükümlerini açıkladı. Proje bünyesindeki Kadıyayla ve Sarıalan teleferik istasyon alanlarında istasyon binası ve bina ile ilişkili destek ve hizmet ünitelerinin yer alacağını bildiren Aybey, Kadıyayla'da istasyon alanı için 4 bin 800 metrekare, Sarıalan'da da 6 bin 900 metrekarelik yapı inşaat alanı bulunduğunu kaydetti. İki birimdeki yapıların 12,50 metre yüksekliğinde olacağının altını çizen Aybey, "Milli Parklar sınırları dışında olduğundan şehir içindeki Teferrüç Teleferik İstasyonu'nun bulunduğu bölgenin kullanım alanı daha geniş bir alana sahip. Bu nedenle Teferrüç Teleferik İstasyon alanında istasyon binasının yanı sıra 50 odalı butik otel, turistik eşya satış ve alışveriş birimleri ile kapalı ve açık otoparkın yapılması planlanıyor." dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Uludağ-Bursa Yeni Teleferik Hattı ile ilgili plan değişiklikleri oyçokluğu ile kabul edildi.