Teleferik Projesi İhaleye Çıkıyor



Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ihale aşamasına gelen teleferik projesiyle ilgili "Ordu'ya turizm anlamında çok şey katacak olan bu projenin hayata geçirilmesi için hiçbir problem kalmadı diyebiliriz" dedi. Torun, Ordu Lisesi önündeki tören alanı ile Boztepe arasına yapılacak olan teleferiğin Ordu'da turizmin gelişmesine önemli katkı yapacağına inandıklarını belirtti.

Çalışmanın avan projesinin hazırlanarak ihale aşamasına geldiğini ifade eden Torun, şunları kaydetti: "Ordu'ya turizm anlamında çok şey katacak olan bu projenin hayata geçirilmesi için hiçbir problem kalmadı diyebiliriz. Direk yerleriyle ilgili gerek Milli Emlak ile gerekse şahıslarla görüşüldü,gerekli kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Sadece tek bir direk yeriyle ilgili problemimiz var, onu aşmaya çalışıyoruz."

Kamulaştırma çalışmalarının çeşitli prosedürler gerektirdiğini ve bir hukuki süreç olduğunu belirten Torun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Hemen "burayı aldım parasını verdim iş bitti" diyemiyorsunuz. Danışmanlık firmamız projeyi hem teknik şartname, hem de idari şartname yönünden ihale aşamasına getirdi. Bu süreçte kamu ihale kurumundan onay aldığımız an zaten süreç başlamış olacak. Sonuçta bu bir kamu işi ve bürokrasinin zaman zaman önümüze çıkardığı engeller var. Bu engelleri aştığımız zaman önümüz de hiçbir problem kalmayacak."

Torun, projenin yapım aşamasında maddi kaynak sıkıntısı çekilmeyeceğini, bunun için gerekli kaynağa sahip olduklarını kaydetti.