Tema Park’ın İnşaatına 2011 Sonunda Başlıyoruz



Türkiye’nin en büyük projesi olarak nitelendirilen İstanbul Halkalı’daki Temapark, giderek netlik kazananıyor. Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) projeyi gerçekleştirebilmek için 405 milyon 275 bin TL önererek ihaleyi kazanan Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş İş Ortaklığı, 1.500 dönüm üzerinde gerçekleştirilecek projede önceliği çöplük sahasının rehabilitesini ayıracak. Bu arada netlik kazanan bir diğer konu da projeye yeni isim  bulmak için yarışma düzenleneceği yönünde. Konuyla ilgili açıklama yapan Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, yaklaşık 2 milyar TL’lik yatırım bütçesi ayırdıkları projede Halkalı çöplüğü olarak bilinen arazinin rehabilitasyonu için 80 milyon dolarlık kaynak belirlediklerini ifade etti. 

Temapark çerçevesinde 23 milyonluk insan hareketinin hesaplandığını vurgulayan Boysanoğlu, bu nedenle projeye ulaşım için şimdiden detaylı bir planlama yapılarak İBB ve yerel yönetimlerle ilişkiye girildiğini kaydetti. Bu projenin 40 yıllık birikimlerinin bir yansıması da olacağını belirten Boysanoğlu, beş farklı konseptin bir arada işleneceği Temapark’ta hayata geçireceklerini şu sözlerle anlattı: “Türkiye’de yapılmayan konuları ilk kez burada gerçekleştireceğiz. 1500 dönüm üzerinde brüt 900 bin metrekare inşaat yapacağız.”

Projenin gördüğü ilgiye dikkat çeken Boysanoğlu, yabancı ve yerli isimlerden stratejik ortaklık ve proje teklifi geldiğini belirterek, her hafta görüşme yaptıkları firma sayısının üç-beş arasında değiştiğini kaydetti. Boysanoğlu, projeye bankaların da büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

İnşaat 4-5 yıl sürecek

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz ise, şu anda Ar-Ge safhasında oldukları için kesin rakamlar veremeyeceklerini belirterek, fizibilite çalışmalarının üç-beş ay kadar daha süreceğini belirtti. Aynagöz İstanbul’un ciddi bir fuar alanı açığı olduğuna değinerek sözlerini bitirdi.