Temesist Raf, 4 Ülkede 20 Milyon Dolarlık ''Akıllı Raf'' Kuracak



Temesist Raf, 14 milyon dolarlık kısmı Suudi Arabistan'dan olmak üzere Senegal, Kazakistan ve Rusya'da toplam 20 milyon dolarlık iş aldı.

Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'dan getirdikleri yeni raf sisteminin özellikle geniş depolama ihtiyacı olan büyük firmaların ilgisini çektiğini, depo için gerekli olan çatı ve dış cephe ihtiyacının ortadan kalktığını ifade etti.

Gül, ''Bu sistemle bina inşasına gerek duyulmuyor. Depo yapımında ilk yatırımda yüzde 30 tasarruf sağlıyoruz. Yükseklik problemi olmadığı için kullanılacak alandan maksimum fayda sağlanıyor ve yer kaybını önleyerek yüzde 15 yer tasarrufu sağlıyor'' ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığının açtığı ihaleyi kazanarak bu ülkenin ilaç depolarını dış giydirme raf sistemiyle yaptıklarını belirten Gül, ihalede İspanyol, İtalyan ve Çinli firmaları geride bıraktıklarını, Suudi Arabistan'dan alınan 14 milyon dolarlık iş hacmini 2012 yılında teslim edeceklerini kaydetti.

Gül, ''Irak'ta Petrol Bakanlığının depolarını kuruluyoruz, Senegal, Kazakistan ve Rusya'da firmanın gıda depolarını kuruluyoruz. Amerika ve Şili'den de talepler var. Türkiye'de Paşabahçe, Saray Bisküvileri ve Simbo gibi şirketlerin depolarını bu sistemle kurduk'' bilgisini verdi.

Bilecik'te bulunan üretim tesislerine bu yıl 1 milyon lira daha yatırım yaparak kapasite artırımına gideceklerini ifade eden Gül, fabrikada 5.000 metrekarelik bir kapalı alan daha ilave yapacaklarını, istihdamı ise 50 kişi daha artıracaklarını belirtti.

Gül, ihracat yaptıkları ülke sayısının 30'un üzerine çıktığını, üretimde yüzde 30 olan ihracatın payını yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.