Temiz Enerjide ''Destek Bataryaları'' Sektörü Hızla Gelişiyor



Araştırma ve danışmanlık kuruluşlarından Frost&Sullivan'ın araştırmasına göre, destek bataryası pazarı 2015 yılında 564,9 milyon dolar düzeyinde gerçekleşecek.

Frost & Sullivan'ın yaptığı açıklamaya göre, enerji pazarında karbondioksit emisyonunu azaltmaya ve yenilenebilir enerjinin katkısını artırmaya çalışan Batı Avrupa ülkeleri, enerji depolama yöntemlerini destekleyen kararlı politikalara öncülük ediyorlar. Bu alanda Batı Avrupa ülkelerinin, izin verilen emisyon değerlerine ulaşmak için gösterdiği çaba, daha iyi bir enerji yönetimi ihtiyacını ortaya çıkarıyor ve bu da destek uygulamalarında batarya talebi artışına neden oluyor.

Frost & Sullivan'ın yenilenebilir enerji ile ilgili olarak gerçekleştirdiği ''Avrupa Destek Bataryası Pazarı'' başlıklı yeni analizine göre 2010 yılı itibariyle Avrupa'da 126,4 milyon dolar olarak gerçekleşen destek bataryası pazarı, 2015 yılında 564,9 milyon dolar düzeyinde gerçekleşecek.

Araştırmaya göre, bu alanda yeni teknolojik gelişmeler kaydedildikçe, piyasa katılımcıları, enerji üretimini çevre dostu yenilenebilir kaynaklarla artırmak isteyen Batı Avrupa ülkelerinin taleplerinin büyük bir bölümüne cevap verebilecek. Bunun için işletmelerin, üretilen enerjiyi depolayabilecek ve bunları şebekeye verebilecek bataryalara ihtiyaçları olacak.

Frost & Sullivan Endüstri Müdürü Suba Arunkumar, araştırmaya ilişkin değerlendirmesinde, Batı Avrupa ülkelerindeki gelişmiş elektronik cihazların ve teknik olarak ileri yaşam tarzlarının elektrik talebini artırdığını belirterek, destek bataryalarının etkin enerji yönetimi sağlayıp enerji üretimini hızlandıracağı ve talebe cevap vereceğinin altını çizdi.