Tepeüstü, Yeni Maslak Oluyor



Ümraniye Tepeüstü, hızla yükselen plazaları ile Anadolu yakasının Maslak'ı olmaya aday. Konut pörtföyü de gelişen semtte yer alan yeni projelerin cazip yanı, ulaşım kolaylığına sahip olmaları ve çam ormanlarının yamacında bulunmaları.

Anadolu yakasının son dönemde en çok gelişen semtleri arasında Ümraniye Tepeüstü dikkat çekiyor. TEM'den çıktıktan sonra ikinci Ümraniye sapağından girip sol kolu takip ederek ulaşıyorsunuz Tepeüstü'ne. Burası Kavacık, Altunizade ve Kozyatağı'nın kesişme noktası aynı zamanda. Boğaz köprüsüne 7, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 5 dakika gibi kısa bir sürede ulaşmanız mümkün. Tepeüstü, sınırları çok net çizilmiş bir bölge değil; E6'nın Ümraniye - Alemdağ caddesi arasında kalan bir bölümü, bir de E6'da sağ ve solda yola cepheli olan bir bölüm var. Dudullu, Modoko ve İMES sanayisine de oldukça yakın. Beş yıl öncesine kadar imarsız ve plansız bir görünüme sahipken, önce plazalar gelmeye başlamış semte. Finansbank, Bosh, Bayer, Casper Computer, Citybank, Nobel İlaç gibi birçok şirketin plazalarının bulduğu semt bu yönü ile Anadolu yakasının Maslak'ı olmaya aday gösteriliyor.

Arsa maliyetleri yükseldi
TEM'den girişinin çok kolay olması, geçtiğimiz Mayıs ayında İKEA'nın da Tepeüstü'nde açılmasını sağladı. Yol üzerinde de çok rahat görülebilen bir noktada yer alan İKEA'nın yanı sıra, Carrefour Vega alışveriş merkezi de Tepeüstü'nde yer alıyor. Aynı bölgede Real Marketleri'nin yapımına da başlandı. Alışveriş merkezlerinin yapımı arsa maliyetlerini de yükseltmiş. Tepeüstü'nde artık 3-4 katlı bina yapmak için uygun fiyata arsa bulmak mümkün görünmüyor.

Etiler değil, Ümraniye
Bundan birkaç yıl öncesine kadar varoş semtleri olarak anılan Tepeüstü'nde üretilen nitelikli konutlar, en az İstanbul'un merkezi ilçeleri Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar'dakiler kadar yüksek fiyatlara satılıyor. Güvenlikli, sosyal donatıları olan, imarlı, yapı denetimli, deprem yönetmeliğine uygun projelerin arasında Ağaoğlu My Town, Yeşil Vadi Konakları, Sur Yapı ve Artell- Koytur'un toplamda 3 bine yakın konutu yer alıyor. Tepeüstü'nde inşa edilen sitelerin özelliklerine göz gezdirirken Ümraniye değil de daha çok Etiler'deki bir site tarif ediliyor sanıyorsunuz. Örneğin, Yeşil Vadi Konakları'nda parmak izinizi tanıyan daire kapıları, yüksek site güvenliği, çarşı, sosyal tesisler, okullar ve cami bulunuyor. Garajlar her daireye iki otopark düşecek şekilde tasarlanmış. Çoğu dairenin orman manzarası var. Proje tamamlandığında ormanda yürüyüş parkurları da yapılacak. Her daireye 350 meterakare yeşil alan düşüyor.

En düşük fiyat 250 bin dolar
Kiptaş'ın inşa ettiği Yeşil Vadi Konakları'nda 160 bin dolardan aşağı ev bulmak mümkün değil. Daire kiraları 800 dolardan başlayıp 2 bin 500 dolara kadar çıkıyor. Tepeüstüne gittiğiniz zaman araçla gezerken çok sayıda kiralık ve satılık plaza katı gözünüze çarpıyor. Örneğin 100 metrekare bir ofisin kirası bin 250 dolardan başlıyor. Konut kredisi faizlerinin düşmesi de ev fiyatlarını patlatmış; geçen yıl 100 bin YTL' ye satılan evin fiyatı bu yıl yaklaşık 200 YTL.