Tepkiler Büyüyor



YÖK’ün çıkardığı yeni atama yönetmeliği ile kendilerinin doktoralı işsiz olacaklarını söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlileri, yönetmeliğin derhal geri çekilmesini talep etti. Yıldız Teknik Üniversitesi Ana Kapısı önünde bir araya gelen Araştırma Görevlileri, ‘Asistan kıyımına son’ pankartı ile ‘50d’ye hayır’ dövizlerini taşıdı. Eğitim Sen, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi araştırma görevlilerinin de destek verdiği eylemde, sık sık ‘Diplomalı işsiz olamayacağız’ sloganı atıldı.

Açıklamayı yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Erhan Kurtarır, 31 Temmuz 2008’de hazırlanan yönetmenlikle 26 Kasım 2008 YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile akademik özerkliğin yok edildiği ve araştırma görevlilerinin doktoralı işsizlikle cezalandırdığına dikkat çekti.

Kurtarır, “Türkiye’nin tüm üniversitelerini akademik özgürlük ve bilimsel özerklik çizgisi doğrultusunda savunma, karar ve azmi içinde bulunan biz akademisyenleri ve üniversitelerimizi YÖK’ün deneme tahtası olmaktan çıkarmak için birlikte hareket etme kararlığımızı tüm üniversite camiasına ilan ederiz” diye konuştu. Açıklamanın ardından araştırma görevlileri, sloganlar ve alkışlar eşliğinde Mimarlık Fakültesi'ne gitti