TEPTA Aydınlatma'dan iGUZZINI BLADE R Serisi



TEPTA Aydınlatma’nın mimari aydınlatma konusundaki öncü markası iGuzzini, konfor ve sürdürülebilirlik kavramını her geçen yıl bir adım daha ileri taşıyor. Marka, geçtiğimiz dönemde aydınlatma alanında innovatif çözümleriyle dikkat çeken Laser Blade ürününü geliştirmiş; Laser Blade XS ile teknolojinin sınırlarını zorlamıştı. Öncü markanın en son yeniliği ise, aydınlatma endüstrisi alanında büyük bir heyecanla karşılanan tasarım Blade R serisi olarak tanıtıldı. Seri, mimari tasarımlarda kullanılması zorunlu olan güvenlik ve sürdürülebilirlik ürünlerini bir araya getirirken, eğlence ve konfor odaklı akıllı sistemleri aydınlatma armatürü ile entegre hale getiriyor.

Blade R serisi, kaynakları optimize ederek israfı en aza indirgiyor, yaşam alanlarında iletişimi basit ve akıllı bir şekilde yönetmek için birçok sürece dahil oluyor. Gerektiğinde güvenlik sistemine entegre oluyor; gövdesine yerleştirilen kamera ve duman detektörü birimleri ile hem aydınlatma hem güvenlik ekipmanı oluyor. İstenirse gövdesinde yerleşen hoparlör ile yaşam alanlarındaki ses ve ışık kontrolünü devir alıyor. Seride yer alan aydınlatma armatürleri ile birlikte kamera ve duman detektörü ekipmanı sipariş verildiği gibi, tasarımlar var olan sistemler ile de entegre olabiliyor.

Elektronik ve optik bileşenlerin küçültülmesi ile elde edilen minimal tasarımıyla dikkat çeken “The Blade” serisinin devamı olan Blade R, 80mm ila 170mm çapa sahip farklı boyutlarıyla sunuluyor.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Blade R serisi ile insanların refahını attırmak için mimaride entegrasyon kavramına vurgu yapan iGuzzini, bu seri ile ürün kategorisinde IF Design Award 2020’nin de sahibi oldu.

Blade R + Emergency Light, Blade R+ BLE Multisensor, Blade R + Loudspeaker,  Blade R + Smoke Detector, Blade R + Video Camera, Blade R + Laser, Blade R + Framed Light, Blade R + Variable Light olmak üzere sekiz tasarımın bir araya gelmesiyle oluşan Blade Round ailesi farklı boyut ve güçlere sahip dairesel formdaki bir seri olarak ön plana çıkıyor.

Kaçış yolları veya panik önleyici  alanlar için tasarlanan Blaed R + Emergency Light, besleme arızası durumunda 3 saat boyunca yanıyor. Hem aydınlatma hem de acil çıkış yönlendirmesi yapan tasarım, tüm standart panellerin özelliklerini destekliyor.

Hareket algılayan ve harekete göre çevresini aydınlatan Blade R+ BLE Multisensor, konfor ve enerji verimliliği sağlıyor.  Quick BLE Bluetooth sistemi ile uyumlu olan tasarım, akıllı servisleri etkinleştirmek için Beacon teknolojisiyle donatıldı. Etkileşime geçtiği cihazlar ile gereken bilgi alışverişini hızlıca yapabilen Blade R+ BLE Multisensor, yine bu sistem üzerinden istenen ışık şiddetinde  ayarlanabiliyor.

Yüksek performanslı bir hoparlör sistemine sahip olan  Blade R + Loudspeaker, hem müzik dinlemeye hem de acil bir durumda, tahliye amaçlı iletişim kurabilmeye imkan tanıyor. Sıcaklık detektörleri ile aynı standartlara sahip olan tasarım, 12 W ve 115-20.000 Hz frekans özellikleri ile geleneksel ses sistemlerine uyum sağlıyor.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Işığın difüzyonuna duyarlı bir optik bölme içeren optik duman detektörü Blade R + Smoke Detector, uluslararası Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne, (CPR - Construction Products Regulation) uyumlu geliştirildi. Yönetmelikte yer alan EN-54-7 ve 17 koşullarına uygun olan tasarım, çevresindeki 7,5 metre alanı tarayabiliyor.

360 derece görüş açısına sahip olan Blade R + Video Camera, güvenlik sistemleri ile entegreli geliştirildi. Yüksek kalitede görüntü alabilen tasarım, tüm sistemlere uyumlu şekilde sunuluyor.

Blade R Accessories

Hem gövdesinde hem de çevresinde yer alan aydınlatma sistemi ile farklı bir aydınlatma deneyimi sunan Blade R + Laser, çifte ayarlanabilir aydınlatma özelliği ile ön plana çıkıyor. Gömme armatür olarak kullanılan tasarım, düzlemde 30  derece, dikey eksende 355 derece dönebiliyor.

İşlevsel ve çok yönlülüğü ile eser aydınlatma alanında tercih edilen bir diğer iGuzzini tasarımı Palco Framer, Blade R + Framed Light ile birlikte entegre bir framer sistemi oluşturdu. Işık hüzmelerini istenilen geometride etrafa yayılmadan çerçeveleyen özelliklere sahip Palco Framer, Blade R’ın gövdesine entegre oluyor ve renk sapması olmadan çok hassas bir ışın yayıyor. Böylece genel aydınlatma ve özelleşmiş aydınlatma bir arada sağlanıyor.

RGB sürümüyle dikkat çeken Blade R + Variable Light ise ailenin son ürünü. Yüksek konfor sağlayan tasarım, tek renkli aydınlatma imkanı sunduğu gibi parlaklık kontrolü yapma imkanı tanıyor.

Blade R, tüm bu özelliklerine ek olarak kişiselleştirilmiş kapak detayları ile de dikkat çekiyor. Mimariyle çizgilerle tamamen harmoni içinde olmasını sağlamak için ürünün üzerinde yer alan merkezi kapak özelleştiriliyor; istenen renge boyanıp, istenen doku ile sunuluyor.