TEPTA Aydınlatma’nın Sanata Verdiği Destek Devam Ediyor



12-13-14 Nisan günlerinde gerçekleştirilen border_less Art Book Days, metin üzerine çalışan sanatçı ve inisiyatifleri; müze, galeri, kurum ve enstitüleri bir araya getirdi ve onların sanat kitaplarını sunma olanağı sağladı. Yaklaşık 2500 kişinin ziyaret ettiği etkinlikte, Bedri Baykam, Cem Örgen, Arter Galeri, Mikser Galeri, Ofset Yapımevi gibi toplam 28 adet sanatçı, müze, galeri, kurum ve enstitüleri katılımcıydı.

Müjgan Ferhan Şensoy ev sahipliğinde gerçekleşen açılışın ardından ikinci gün Merve Akar Akgün moderatörlüğünde “Yayıncılık Üzerine Sohbetler” isimli iki oturum gerçekleşti. Organizasyonun üçüncü günü ise saat Silva Quartet tarafından bir müzik dinletisi performansı gerçekleşti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bu etkinlik TEPTA Aydınlatma’nın sağladığı 35 adet Linealight Group markalı raylı spot ile aydınlatıldı. Açısal olarak çok yönlü ve kolay kurulum özelliği ile dikkat çeken Linealight Group Angular spotlar, parlama önleyici filtreleme sistemi ile sanat mekanları ve kamusal mekanlar için kullanılıyor. Ayrıca yine Linealight Group markalı Mr. Magoo, Oblix ve Circle Wawe ürünleri kullanıldı.  



Walt Disney çizgi roman kahramanı “Mr. Magoo”dan ilham alınarak tasarlanan, karakterle aynı isme sahip Mr. Magoo ürünü, dairesel ve çok yönlü yapısıyla mekanı aydınlatırken, Linealight Group, Oblix tasarımı hem tavan hem de duvar lambası olarak ön plana çıkıyor. border_less Art Book Days etkinliğinde mekanın odak noktasına ise Linealight Group, Circle Wawe isimli sarkıt tasarım konumlandı. İsminin atıfta bulunduğu üzere “çember dalgalardan” esinlenilerek yaratılan tasarım, yumuşak ve kıvrımlı ışık oyunlarıyla bulunduğu ortama pozitif bir enerji veriyor.

212 Photography Festivali
212 Studio tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 212 Photography Festival, 3-12 Mayıs’ta Bomontiada’da düzenlenecek. İki farklı mekanda gerçekleşecek sergilerin tüm genel aydınlatması TEPTA’nın profesyonel ithal aydınlatma ürünleriyle sağlanıyor. 110 adet kullanılacak ray spotlar TEPTA’nın proje ekibinin spervizyonluğu ile mekana yerleştiriliyor.

Çağdaş fotoğraf sahnesinden dikkat çeken yerel ve uluslararası birçok ismi, atölyeyi, sanatçı oturumları, paneller, film seçkisini ve portfolyo değerlendirme seanslarıyla fotoğrafseverleri bir araya getirecek olan 212 Photography Festival’de, Fransız fotoğrafçı Charles Fréger’in oldukça ilgi gören Wildermann isimli fotoğraf serisinin yanısıra, Amerikalı ve Avusturalyalı Cooper&Gorfer ikilisinin arktik bölgelerdeki Sámi kadınlarından oluşan ve masalsı tabloları andıran karmaşık fotoğraf kolajlarından oluşan Interruptions/Swedish Sápmi sergilenecek.



Kültür ve sanat mekanlarının en doğru şekilde aydınlatılması gerektiği felsefesinden yola çıkan gerek teknik gerekse dekoratif aydınlatma alanında geniş bir ürün seçkisine sahip olan TEPTA Aydınlatma, kurduğu işbirlikleri ile etkinliklerde kullanıcılarının üstün nitelikli ürünlerini ve doğru aydınlatmayı deneyimlemesini hedefliyor.