Terkedilen AVM'yi Balıklar Bastı!



Bangkong’da terk edilmiş bir AVM, içinde binlerce balığın kaynaştığı akvuryum halini aldı. Yeni Dünya AVM, 1980’lerde 11 katlı bir bina olarak hizmete açılmıştı. Ancak üstteki 7 katının imar izni olmadığı anlaşılınca traşlanmasına karar verildi. 2 yıl sonra çıkan yangında can kayıpları yaşandı. Binanın rakip işletme tarafından kundaklandığı iddia edildi. 2004 yılında kaçak katların yıkımı sırasında aşağı düşen enkaz parçaları da ölüme neden oldu. Yıkımın ardından açılan çatıdan sızan yağmur sularının AVM’nin tabanını doldurması ise binaya son darbeyi vurdu.

NY Daily News haberine göre binanın havuza dönen tabanı sivrisinek yatağı haline geline bölge yaşanmaz hale geldi. Bunun üzerine yerel basının iddiasına göre bası bölge sakinleri, sivrisinek larvalarını yemeleri için havuza koi balıkları attı. Balıkların hızla üremesiyle su birikintisi vahşi bir ortam halini aldı. Bang Kong Post’un haberine göre önceleri sadece bölge sakinlerinin bildiği bir ‘sır’ olan akvaryum, yemek yazarı Jesse Rockwell’in bloğu ve ardından blogdaki fotoğrafları keşfeden The Verge sitesi sayesinde kısa sürede yayıldı. Akvaryum bir anda turistik çekim merkezi haline geldi.

Yerel yöneticiler bunun üzerine binaya girmeyi tehlikeli ve yasak ilan ederek etrafını barikatlarla çevirdi. Bang Kong Post ise eğer tehlikeliyse içindeki balıkların alınması ve binanın yıkılması gerektiğini yazdı.