Terkos Gölü'nün Kenarındaki Kaçak Yapılar Yıkılıyor



İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan önemli havzalardan biri olan Terkos Gölü'nün mutlak ve kısa koruma alanlarında yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Su havzalarını korumaya yönelik 2006 yılından sonra yapılan, kimisi imar barışından faydalanmış, kimisi yapı kayıt belgesi almış olan tüm binalarla ilgili kesin yıkım kararı alındı.

DHA’da yer alan habere göre; içme suyu havzalarının korunması için havzalardaki denetim ve yıkım çalışmalarını sürdüren İSKİ, Terkos Gölü'nün çevresindeki yaklaşık 150 yapı sahibine yıkım kararlarını tebliğ etmişti. 100'e yakın yapı sahibinin mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı Balaban'da 60 yapının yıkım işlemine 21 Temmuz Salı günü başlandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

İSKİ yıkım ekipleri, geniş güvenlik önlemleri ile birlikte sabahın ilk ışıklarında Balaban Mahallesi'ne geldi. 60 yapının yıkımı sırasında zaman zaman yapı sahipleri ile küçük çaplı tartışmalar yaşansa da yıkım işlemleri gerçekleşti. Kimi vatandaşlar yıkım işlemini durdurmak için avukatlarıyla son dakika görüşmeler yapsa da yıkıma engel olamadılar. Bazı vatandaşlar, yıkım ekiplerinin de yardımıyla evlerindeki malzemeleri yıkım öncesi boşalttılar.