Termik Santral Var, Pancar Yok



CHP PM Üyesi Ali Öztunç, özelleştirilmesi planlanan Elbistan Şeker Fabrikası’nın 30 milyon TL kâr ettiğini belirterek “Geçen yıl 415 bin ton pancar işlendi, 52 bin ton kristal şeker üretildi, 100 bin ton da hayvancılık için pancar küspesi elde edildi” dedi. Sözcü'de yer alan habere göre; fabrikanın karşısına da termik santral kurulması için ÇED raporunun onaylandığını anlatan Öztunç, santral yapılacak yerde pancar üretildiğini söyledi ve “Santral yapıldığında pancar üretilemeyecek. Özelleştirme ile fabrikayı satın alan firma, ‘Pancar yok, üretemem’ diyecek ve arsayı satacak, rant yapacak. Tüm kurgu bu arazi üzerine. Burada 600 milyon TL arsa rantı var” dedi.

CHP PM Üyesi Ali Öztunç, özelleştirilmesi planlanan Elbistan Şeker Fabrikası’na ilişkin konuştu. Fabrikanın temelini Necmettin Erbakan’ın attığını belirten Öztunç, Refah ve Saadet partilerinin içinden çıkan AKP’nin Erbakan’ın mirasına ihanet ettiklerini söyledi. İktidarın hiçbir emeğinin olmadığı yerleri satarak para kazanmaya çalıştığını söyleyen Öztunç, fabrikanın 2017’de 30 milyon TL kâr ettiğine dikkat çekti. Öztunç, “Fabrikada geçen yıl, 415 bin ton pancar işlendi, 52 bin ton kristal şeker üretildi ve 100 bin ton hayvancılık için pancar küspesi elde edildi” diye konuştu.

ÇED raporu var
Fabrikanın zamanla şehir içinde kaldığını ve toplam 2 bin 400 dönüm arazisi olduğunu belirten Öztunç, arazi için ÇED raporunun da onayladığını söyledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu