Termik Santrala Pedallı Protesto



İzmir’in Aliağa İlçesi’nde çeşitli şirketler tarafından kurulmak istenen termik santrallere tepkiler sürüyor. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Emek ve Barış Şenlikleri’ne katılan Karşı Bisiklet Grubu ve Greenpeace üyeleri, bölgede termik santrallerin yapımının çevre felaketi yaratacağını, Ege’nin iki yakasında yaşayan halkları tehdit edeceğini öne sürdü.

Sabah saat 08.00 sıralarında İzmir Bostanlı İskelesi’nden yola çıkarak Aliağa’ya gelen Karşı Bisiklet Grubu ve Greenpeace üyeleri, Başkan Yardımcısı Uğur Eren tarafından karşılandı. Çevre dostlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Uğur, “Çevre kirliliği, küresel ısınma tüm canlıların hayatını tehdit ediyor. Ekolojik denge giderek bozuluyor. Aliağa, çevre kirliliğine karşı duyarlılığın en fazla olduğu bir bölge. İlçemizin sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla, havası, denizi, suyuyla çevrenin ve insanların sağlığının korunduğu bir bölge olması için çaba harcıyoruz” dedi.
Grup üyeleri de şenlik süresince, stantlardaki etkinliklere katılıp, termik santrallere karşı Aliağalıları bilgilendireceklerini bildirdi.