Termik Santrallere Karşı Kampanya Başlatıldı



Çerkezköy-Silivri arası ile Kırklareli Vize yakınlarındaki iki bölge 'Enerji Üretim Alanı' edildi. Trakyalılar da bu doğa talanına sessiz kalmayarak Twitter'dan kampanya başlattı

Toprakları yıllardır sanayi kuruluşları yüzünden kirletilen Trakya'ya bir darbe de termik santrallerle vurulmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan sessiz sedasız değişiklikler ile tarım ve orman alanlarına, 'Enerji Üretim Alanı' adı altında termik santrallerin yapımının önü açıldı. Bu uygulamada ilk termik santraller için ise Trakya'da Vize ve Çerkezköy-Silivri arası seçildi.

Daha önceki planlarında tarım alanı ve orman alanı olarak geçen Çerkezköy-Silivri arası ile Vize yakınlarındaki iki bölge İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinde askıya çıkarılan çevre düzeni planı değişikliği ile bir anda ‘Enerji Üretim Alanı’ olarak ilan edildi.

Trakyalılar bu talana twitter’da tepki gösteriyor

Trakya doğasının Vize, Çerkezköy ve Silivri üzerinden katledilmesine karşı Twitter üzerinden bir araya gelen sosyal medya kullanıcıları da seslerini, #TrakyadaTermikSantraleHayır hashtagi ile duyuruyor.

Daha önce de Trakya'nın doğa cenneti İğneada'ya yapılması planlanan 'çimento limanı projesi'ne karşı Trakyalılar, #trakyayıvermeyeceğiz ve #İğneadaDireniyor diyerek tepki göstermişti.