TERMİKEL Yeni 2008 Serisi Dubai Home-Tech Fuarı’ndaydı



2008’e yeni ürün serisi ile hızlı bir başlangıç yapan Termikel, İstanbul Villa Decor Fuarı ve Köln Domotechnica’dan sonra Orta Doğu’nun en önemli fuarları arasında yer alan Home-Tech Fuarı ile bölge tüketicileriyle buluştu. Ankastre ağırlıklı olmak üzere tüm ürün gamını sergileyen Termikel, ürünlerinin tasarım ve kalitesinin yanı sıra yurtiçindeki mağazalarında başlattığı ve sonrasında tüm fuarlara taşıdığı konsepti ile de beğeni kazandı.

25–27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve sadece Birleşik Arap Emirlikleri değil pek çok Orta Doğu ülkesinin ziyaretçi ve katılımcı olarak yer aldığı fuarda Termikel de yeni serisi ile beğeni topladı. Devreye soktuğu yeni beyaz eşya fabrikasının verdiği ivmeyle, çeşitlilik ve teknoloji olarak daha da hızlı ilerleyen Termikel, estetik ve teknolojinin kullanışlı birleşimiyle ortaya çıkan 2008 modelleri ile dünya pazarlarında sahip olduğu payları yükseltmeyi hedefliyor.

58 yıllık bir Türk markası olan Termikel’in hayata geçirdiği yeni tesisleri ile ilgili olarak İhracat Müdürü Murat Dizioğlu, 70.000 m2 açık alan üzerine inşa edilen 35.000m2’lik ileri teknoloji ile donatılmış fabrika kurulduğunu ifade ediyor. Yıllık 1.500.000 ankastre ve solo fırın üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Dizioğlu; bu kapasiteyle Türkiye’nin en büyük fırın üretim tesisleri arasında yer alacağının da altını çiziyor.

Murat Dizioğlu aynı zamanda Orta Doğu’nun aktif ticaret merkezlerinden biri olan Dubai Fuarı’nı ve bölge pazarların da değerlendirmesini yaptı.

“Gelecek pazarlar açısından bakıldığında ve dünyadaki ekonomik konjonktür de göz önüne alındığında önümüzdeki 10 yıl süresince pazarlardaki yüksek taleplerin, klasik pazarlardan Orta Doğu ve Uzak Doğu pazarlarına kayacağını öngörmek yanlış olmayacaktır. Ancak doğru orantılı ilerleyen kalite-fiyat ilişkisinin bu pazarlardaki başarı yüzdesini artırıcı faktörlerin başında geldiğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda Termikel olarak biz bu fuara; A+ ürünlerimizin sergilendiği ve konut projelerine yönelik olarak bir mutfakta ihtiyaç duyulabilecek her türlü ankastre cihazın yer aldığı; başta fırın, ocak, davlumbaz, mikrodalga, buzdolabı ve bulaşık makinesinin yer aldığı paket önerilerin sunulabileceği bir konseptle katıldık".