Terminal, Planner ile Kristal Elma Sahnesi’nde



Reklam ajanslarının ve çalışanlarının ortaya koydukları çalışmaların ödüllendirildiği 21. Kristal Elma Ödül Töreni’nde, reklamcılar, Terminal ekibi tarafından tasarlanan Planner sistemiyle gerçekleştirilen sahne üzerinde boy gösterdiler. Proje, Suada’daki balo salonunun bin kişinin katıldığı bir ödül töreninin düzenlenebileceği bir mekâna dönüştürülmesini kapsıyor.

Tavan yüksekliği ve mekânsal sınırlamalar, Planner ile yaratıcılığı ateşleyen birer çıkış noktasına dönüşmüş ve ortaya izleyicileri kucaklayan, mekân ile bütünleşmiş, derinlikli bir sahne tasarımı çıkmış.



Tasarımcıyı özgürleştiren bir platform; Planner

Planner, tasarımcılara geleneksel mekân koşullarının ötesinde imkânlar sunan, sınırları aşarak dinamik mekân çözümleri oluşturmalarına olanak veren yenilikçi bir tasarım sistemi olma iddiasını taşıyor. Sisteminin temelini, üzerinde grid düzeni içinde bağlantı ve erişim noktaları bulunan yükseklik ayarlı bir zemin sistemi oluşturuyor. Bu zemin üzerindeki bağlantı noktalarına normal bir zemine monte edemediğiniz yenilikçi strüktürleri monte etmek mümkün. Bu yenilik mimarinin dinamik bir şekilde değişmesi gereken mekânlarda ve tamamen kısa süreli mekânların oluşturulmasında tasarımcılar ve mimarların önünde yepyeni açılımlar yaratıyor. Sınırların yeniden tanımlandığı bu ortamda özgür tasarımlar yaratılabileceği gibi sistem tarafından sunulan birçok işleve uygun tasarlanmış sıra dışı mobilya ve sergileme çözümlerini kullanmak da mümkün.

Planner panelleri eğimli, bozuk zeminlerin üzerinde ayarlanabilen dümdüz bir platform oluştururken, aynı zamanda elektrik, veri, su gibi altyapı elemanlarının taşınmasına ve düzenlenmesine de imkân veriyor. Ayrıca zemin panelleri üzerine üretim esnasında aşınmaya dayanıklı grafik çalışmalar da yapılabiliyor.



Planner, uluslararası arenada onay görmüş ve ödüllü birçok sistemle de beraber kullanılabilecek şekilde uyumlu olarak tasarlanmış, uluslararası pazarları da hedefleyen bir sistem. Standlar, geçici mekânlar, vitrinler, sahneler, sergileme mekânları, ofislerin yanısıra sunduğu yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyulan her alanda Planner ile tasarımlar gerçekleştirmek mümkün. 

Planner, bu özellikleriyle 2008 senesinde yerli ve yabancı uzmanların oluşturduğu Design Turkey jürisi tarafından 'Üstün Tasarım Ödülü'ne değer bulunmuştu.