Termo Teknik 2010 Yılında Yüzde 30 Büyüdü



Dünyanın önde gelen radyatör üreticisi İngiliz Ideal Stelrad Group’un (ISG) iştiraki olarak Türkiye’de faaliyetini sürdüren Termo Teknik, 2010 yılında toplam radyatör satışlarını 2009 yılına göre yüzde 30 düzeyinde artırdı.
Termo Teknik Genel Müdürü Cem Nazif Yalçın, Termo Teknik’in Çorlu’da Avrupa’nın en büyük panel radyatör üretim tesisine sahip olduğunu belirterek, bu tesislerde yapılan üretimin yüzde 80’ninin  ihraç edildiğini ve 2010 yılında uluslararası ekonominin krizden çıkmasına paralel olarak Termo Teknik ihracatının 2009 yılında oranla yüzde 20’ye yakın arttığını söyledi.

İhracat şampiyonu

Termo Teknik'in, 2009 yılında gerçekleştirdiği panel radyatör ihracatı ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından kendi ürün sektöründe '2009 yılında en fazla ihracat yapan Birlik üyesi kuruluş' olarak üst üste dördüncü kez ödüllendirildiğine dikkat çeken Yalçın, “Ürünlerimizi, Rusya, Çin, ABD gibi ülkelerin de içerisinde bulunduğu 40’ı aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. Antartika’da ABD’ye ait Casey Mawson üssünde bile Termo Teknik panel radyatör kullanılıyor.Uluslararası bir şirketin bölgemizdeki  üretim ve satış  merkezi olarak uluslararası standartlarda üretim yapıyor ve ürettiklerimizi dünyaya satıyoruz. 2010 ihracat rakamlarımızla beşinci kere en fazla ihracat yapan firma ünvanımızı koruyacağımızdan eminim” dedi.

Merkez İstanbul

2010 yılında Termo Teknik Genel Müdürlüğü’nün yanısıra ISG’nin, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika  ve Asya’dan sorumlu olacak yeni şirketi Caradon Heating International’ın Direktörlüğü görevine de getirildiğini belirten Yalçın, bu görevle 40’ın üzerinde ülkenin İstanbul’dan yönetilmeye başlandığını ve bu gelişmenin Termo Teknik ihracatını olumlu yönde etkilediğini vurguladı.

Hedef istikrarlı büyüme

Termo Teknik’in Çorlu’da kurulu bulunan radyatör fabrikasının 100 bin m2 alan ve yıllık 4.5 milyon adet radyatör kapasitesine sahip bulunduğuna dikkat çeken Yalçın şöyle devam etti:

“Türkiye’nin yılık radyatör ihtiyacı 4 milyon metre, Termo Teknik’in yıllık radyatör üretim kapasitesi Türkiye’nin yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde.  Üretim tesisimiz Dünyadaki sayılı radyatör fabrikalarından birisi.  Şu anda tesisimizde 500 üzerinde kişi çalışıyor.Tesisimizde çalışan sayısını arttırarak 2011 yılında hem iç piyasa hem de ihracattaki büyümemizi devam ettireceğiz”.