Termo Teknik Dünyanın En Büyük Panel Radyatör Üreticisi Oluyor



Termo Teknik fabrikasındaki üretim bandı sayısı, yeni gelen iki adet superline hat ile 5’ten 7’ye çıkacak. Böylelikle tesisteki yıllık kapasite 4,5 milyondan 7 milyon metreye kadar artabilecek. Bu yatırım ile Termo Teknik’in yüzde 10 olan Avrupa pazar payının yüzde 15’e ulaşması hedefleniyor.

Termo Teknik CEO’su Cem Nazif Yalçın, yeni yatırımlarla üretim, istihdam ve ihracata katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; 2001 yılından bu yana sürekli yatırım yaparak kapasitelerini arttırdıklarını söyledi. Türkiye’deki istikrarın da yatırım kararlarını desteklediğini kaydeden Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bu olumlu dönemde hem iç piyasadaki etkinliğimizi, hem de ihracattaki gücümüzü arttırıp müşterilerimize daha geniş bir çerçevede hizmet sunmaya başladık. Bugün Türkiye’de hızlı büyüyen, 50’den fazla ülkeye ihracat yapan, tesisimizi dünyanın en büyük panel radyatör üretim merkezine dönüştüren bir marka haline geldik.
Yatırım  kararımız, Termo Teknik’in Çorlu’daki üretim tesislerine orta boyda bir radyatör fabrikasını ilave etmek kadar büyük bir atılım. Bu büyüme ile bugün 500’den fazla olan çalışan sayımızın 700’ü geçeceğini öngörüyoruz”.

Termo Teknik, söz konusu yatırım ile dünyanın en büyük ısı sistemleri grubundan olan IDEAL STELRAD GROUP’un da en büyük şirketlerinden birisi olacak.