Tersanenin Kaçak Bölümleri Yıkıldı



Kocaeli'nin Yeniköy beldesinde bulunan kaçak tersane, belediye encümeni kararı ile yıkıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkımda, herhangi bir karşı koyma olmadı, yıkımı tersane sahibi de izledi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Şube Müdürlüğü kontrol ekipleri tarafından 2006 yılında başlatılan denetimlerde, UM Denizcilik'in izinsiz ve projesiz olarak kazık çakma suretiyle hafriyat ve dolgu çalışması gerçekleştirdiği, deniz yüzeyi üzerinde 3 adet dolfen ayakları yaptırdığı tespit edildi. Bu tespitin ardından belediye encümeninin aldığı kararla tesislerin yıkımı ve para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Karara itiraz eden UM Denizcilik, yürütmenin durdurulması için Kocaeli İdare Mahkemesi ile Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak her iki mahkeme, yapılan işlemlerin hukuka uygun olduğunu ifade ederek, itirazın reddine karar verdi. Bu karar doğrultusunda belediye ekipleri UM Denizcilik'e ait kaçak ek havuzları, vinç ayaklarını ve doldurulan kaçak kısımları yıktı. Belediye ekipleri yıkım kararı çıkan yapıları yıkarken herhangi bir karşı koymayla karşılaşmadı.