Tezgah Üstü Lavabo Yerine Lavabo Üstü Tezgah



İtalyan tasarımcı Matteo Thun, Duravit için tarafsız bir tarza sahip Duravit Onto akıllı banyo serisini tasarladı. Duravit Onto banyo serisi dolambaçsız, anlaması, planlaması, montajı, temizlemesi ve temiz tutması oldukça kolay olmasıyla fark yaratıyor. Seride lavabo artık alışıldık biçimde tezgahın üzerine yerleştirilmiyor; dikdörtgen veya yuvarlak tasarımlı lavabolar tezgaha destek sağlıyor ve tezgah da ön taraftan aşağı doğru nazikçe inerek pürüzsüz bir eğimle lavaboyu sarmalıyor. Ahşap, bu serinin en önemli özelliği… Tezgahlar ve boy dolaplarının, kısa dolapların ve lavabo dolaplarının ön kısımlarının tamamı özel ahşaptan yapıldı. Seride toplam 16 farklı mobilya seçeneği bulunuyor.



Otel ve özel banyolar için farklı mobilya türleri

Farklı boyutlardaki konsolların panellerinde veya ön yüzeyinde havlular için açıklıklar bulunuyor. Banyodaki son rötuşlar ise aydınlatılmış aynalar ve alçak üniteler. Döşeme kaplı bir çekmece ünitesi de ilaveten konforlu bir oturma yeri oluşturuyor. Seri, özellikle otelcilik sektörünün dikkatini çekecek bir ürün gurubu sunuyor. Uzun bir dolap, özel sektör için hazırlanan seriyi tamamlıyor.  Banyo serisinde, umumi ve yarı umumi alanlara uygun, bağımsız duran, sütun biçiminde bir lavabo dolabı da bulunuyor. Seride kullanılan Avrupa meşesi, koyu kestane, mat beyaz veya mat bazalt renklerinin her birinin birleştirici görevi bulunuyor. Küvetlere aynı renk paneller takılabiliyor. Bu da odadaki bütün alanları kapsayan ve bir araya getiren uyumlu bir genel kavram meydana getiriyor.



“Standart” ile “aşırı uç” arasında değişen küvet tekneleri

Bu ürün serisinde, standart ve “aşırı uç” teknelerin planlı bir birleşimiyle banyodaki çok çeşitli ihtiyaçlar için çözümler sunuluyor. Bu uçlardan biri “düz” adı verilen, alçak bir küvet. İç derinliği 34 cm olan bu küvete çocuklar ve hareketi kısıtlı olan yetişkinler bile rahatlıkla girebilir. Aynı zamanda, yüzey alanı da keyifli bir duşa izin verecek kadar geniş. Bu özelliği ile özellikle oteller için uygun bir çözüm oluyor. Diğer uç ise sadece 140x80 cm boyutlarında ve 56 cm derinliğinde olan “kompakt”. Japonya’nın suya gömülmeyi sağlayan küvetlerinden ilham alan bu küvet, kompakt boyutlarına rağmen banyoya giren kişinin sıcak suya tamamen dalabilmesine imkan veriyor. Bu uygulama, küvetin banyoda olmak yerine otel odasının ortasında durduğu,4 yıldızlı otellerde kullanılmak üzere hazırlandı.