“TH & İDİL Mimarlık 25. Yıl Sergisi” Mimarlar Derneği’nde



“TH & İDİL Mimarlık 25. Yıl Sergisi” Mimarlar Derneği’nde. Farklı bürolarda hizmet verirken ortaklık kararı alan Tamer Başbuğ, Hasan Özbay ve Baran İdil’in 25 yılı aşan birlikteliklerinden bir kesit sunan sergi İzmir’den sonra şimdi de Ankara’da.

Kasım 2007'de İzmir'de açılan ve Şubatta Adana'da tekrarlanan "TH & İDİL / 25. Yıl Mimarlık Sergisi", büronun kurulduğu ve 25 yıldır kesintisiz çalışmakta olduğu Ankara'da açılıyor. Sergi, Tamer Başbuğ, Hasan Özbay ve Baran İdil'in kurucu ortakları olduğu mimarlık ekibinin çeyrek asırlık çalışmalarından bir seçki sunuyor. Ekibin ürettiği yaklaşık 300 tasarım arasından 56'sının 62 panoda ve konularına göre (kentsel tasarım, kamu yapıları, eğitim yapıları...) düzenlendiği sergi, 2 Mayıs Cuma gecesi, Mimarlar Derneği 1927'nin lokalinde açılacak ve Mayıs ayı boyunca gezilebilecek.

Sergiye bu kez bir de yuvarlak masa toplantısı eşlik edecek: 6 Mayıs Salı gecesi gerçekleşecek olan "25 Yıla Bakıyoruz" temalı toplantının davetli konuşmacıları, Abdi Güzer, Aydan Balamir, Murat Uluğ, Mürşit Günday, Esin Boyacıoğlu ve Ziya Tanalı olacaklar. Her biri TH & İDİL ekibini yakından tanıyan konuşmacılar, mimarların 25 yıldır çeşitli alanlarda vermekte olduğu ürün ve etkinlikleri değerlendirecekler.

Sergi, Ankara’dan sonra İstanbul’da ziyarete açılacak.