The Palm City'ye de Başak Çatı İmzası



Başak Çatı & Cephe Sistemleri, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün ve Kazakistan ile başladığı ihracatlarına yeni bölgeler ekleyerek devam ediyor. 1969’dan beri faaliyetlerini 'önce kalite' anlayışı ile sürdüren firma, 2004 yılında 'Dünyanın 8. harikası' olarak gösterilen ve uzaydan da görülebilen Dubai “The Palm City” projesine ürünlerini sevk etmişti.

Her geçen yıl ivmesini arttırmaya devam eden Başak Çatı & Cephe Sistemleri, günümüzde Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Suriye, Ukrayna ve Ürdün'ün aralarında olduğu geniş bir ülkeler topluluğuna ihracat yapıyor. Yakın tarihte Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne de sevkiyat yapmaya başlayan firma, Dubai The Palm City projesinin The Jumeriah Island, Discovery Garden, Palm Jumeriah, ve Al Saleh gibi prestijli projelerinde de tercih edilen markalardan olmuştu. Başak, bugünlerde Amerika’nın güneyinde bulunan Hollanda-Antil Adaları’na kiremit ihracatı yaparak, ihracat yelpazesini biraz daha genişletiyor.

2007 yılının sonlarında renkli kiremit ürün gamında kaydedilen gelişmelerle Başak Art Renkli kiremitler serilerini geliştirmiş ve yurtdışından da talep edilen değişik renkli kiremitlerin seri üretimine başlamıştır.

İthalat hacmi de artışta

İhracatta olduğu kadar ithalat hacmini de geçtiğimiz senelere göre arttıran firma, 2005 yılında yapılan işbirliği ile Türkiye’de satışını ve pazarlamasını yaptığı Deutsche Steinzeug Agrob Buchtal firmasının cephe kaplama elemanı 'KeraTwin' ile pek çok projenin cephesini kapladı.

Başak Çatı & Cephe Sistemleri'nin son dönemde katıldığı uluslararası fuarlar

· 12-14 Aralık 2007 5.Uluslararası Sudan Yapı Malzemeleri ve İnşaat Fuarı. Hartum/Sudan
· 07-10 Nisan 2008 Project Qatar 2008. Doha/Katar (Qatar)
· 07-11 Mayıs 2008 13.Uluslararası Yapı ve Yapı Malzemeleri Fuarı. Tebriz/İran
· 12-16 Mayıs 2008  Buildex, 14.Uluslararası İnşaat Teknolojileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı. Şam/Suriye.
· 07-10 Ağustos 2008  Confair, 8.Uluslararası Yapı ve Yapı Malzemeleri Fuarı. Tahran/İran