THEA Ödüle Doymuyor



Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirmek amacıyla TURQUALITY® Programı dahilinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle düzenlenen bir tasarım değerlendirme sistemi olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde THEA BLU Anahtar Serisi, Yapı Gereçleri kategorisinde  'Üstün Tasarım Ödülü'ne layık görüldü.

Kendi dallarında isim yapmış 19 Türk, 10 yabancı jüri üyesi tarafından “Üstün Tasarım Ödülü”ne layık görülen THEA, dünyaca ünlü Türk tasarımcı Mirzat Koç'un çizgileri ile 15 kişilik VİKO tasarım ve AR-GE ekibinin bir buçuk yıllık yoğun çalışmaları sonucunda 2005 senesinde piyasa sunuldu.

Anahtar-priz teknolojisinde devrim yaratan ve 'parlak bir buluş' olarak nitelendirilen Thea markalı ürün serileri, mekanlara değer katan estetik tasarımı ve göz kamaştıran mavi ışığıyla insan hayatına renk katması için tasarlandı.

Ödüle doymayan bir tasarım: THEA!

Thea, yaygın kullanılan benzer ürünlere alternatif oluşturabilmek için sistemli ve bilinçli olarak yürütülen AR-GE çalışmaları, bu çalışmaların ürüne görsel ve teknolojik olarak başarıyla yanısıtılması, ürünün yerli kaynaklar kullanılarak üretilmesi, ürünün yaygın kullanılan, ancak daha önce bu amaçla bir araya getirilmemiş teknolojileri başarıyla bünyesinde buluşturması nedeniyle 2005 yılından günümüze kadar 'Altın Çekül Teşvik Ödülü', 'ETMK' ve 'PAGEV' gibi birçok ödüle layık görüldü. 

Mavi kelebek ışıklar, Thea markalı ürün serilerinin görsel farklılıklarının en göze çarpanı... Mekanizmaya konumlandırılan mavi renkli Led’ler sayesinde anahtar sistemi kullanılmadığında yani ışıklar kapalı iken, mavi led aydınlatmasının devreye girmesi ile anahtarın karanlık ortamlarda kolaylıkla tespit edilmesini sağlayan bu sistem, aynı zamanda bulunduğu ortama hoş ve dekoratif bir görsellik de katıyor.