Thermaflex, “Cradle to Cradle” Sertifikasını Almaya Hak Kazandı



Dünyanın bugün içinde bulunduğu ve giderek önemi artan doğal kaynak sıkıntısı özellikle inşaat sektöründe dayanıklı ve sağlıklı dizaynların yapılmasını zorunlu kılıyor. Bu konuda beşikten beşiğe anlamına gelen Cradle to Cradle Certified™ damgası döngüsel ürün dizaynı konusunda referans bir değer olarak ön plana çıkıyor. Bu kapsamdaki ar-ge çalışmalarına devam eden teknik yalıtım firması Thermaflex, Beşikten Beşiğe Bronz sertifikasını almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan firma yetkilileri, "Çevreye ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan inancımız % 90 Beşikten Beşiğe Sertifikalı ürün çeşitliliğine ulaşmamızı sağlamaktadır. Termal enerji dağıtımında kullanılan esnek, ön yalıtımlı boru Flexalen 600 ‘e ait Beşikten beşiğe sertifikası Temel seviyeden Gümüş’e yükselmiştir. Bugün, izole boru ve levha ürünümüz Thermasmart PRO için Gümüş Beşikten Beşiğe sertifikasını almış bulunuyoruz" dedi.
 
1976’da kurulan Thermaflex, sürdürülebilir malzeme odaklı ar-ge çalışmalarına devam ediyor. Firmanın daha önce gerçekleştirdiği projeleri arasında; % 100 bileşen geri dönüşümü ve sıfır toksisite, geridönüşüm ve malzeme yeniden kullanımının en üst düzeye çıkaran ‘Reclaim’ programı, Avrupa yenilenebilir  enerji kaynaklarından % 95 enerji alımı, % 80 bileşenlerin Yaşam Döngü Analizi  (LCA) ile tamamlanması yer alıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu