Thomas Olbricht Konferansı Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde



Türk - Alman sanatçıların Elgiz Koleksiyonu'ndan seçilen MeltemofIstanbul’ sergisi kapsamında İstanbul’a davet edilen Alman Çağdaş Sanat Koleksiyoncusu Thomas Olbricht uluslararası sanat koleksiyonculuğunun güncel eğilimleri hakkında bir konuşma yapacak. Olbricht’in Türkiye’deki bu ilk konuşması, “My Statement for Collecting Contemporary Art“ ismini taşıyor.

Almanya’nın Essen kentinde iç hastalıklar profesörü (Endokrinologie) olarak çalışan Thomas Olbricht, 1980’li yıllardan itibaren çağdaş sanat koleksiyonculuğuyla profesyonel olarak ilgileniyor. 1945 sonrası Alman Sanatı (Nay, Winter, Baumeister) koleksiyonuna sahip olan Olbricht, 1990’larda Gerhard Richter’in resimlerini toplamaya başlayarak “çağdaş sanat” ürünleriyle ilgilenmeye başladı. Almanya’nın en büyük kozmetik holdinglerinden birinde ailesinin payına düsen hisse senetlerini elden çıkardıktan sonra büyük miktarlarda sanat eseri satın alarak ismini sanat çevrelerinde tanıtan Olbricht, “seks, ölüm, hastalık” gibi temalı içeren sanat ürünlerine olan ilgisiyle Goetz, Falckenberg, Hofmann gibi önemli çağdaş sanat koleksiyoncuları arasında değerlendiriliyorr.

Thomas Olbricht’in konferansı koleksiyoncuların kişisel tavırları, eğilimleri üzerine olacak. Uluslararası sanat ortamında kendine özgü kararları ve kara mizaha dayalı yaklaşımıyla tanınan Olbricht konuşmasını kendi koleksiyonunda bulunan eserlerin dialarıyla zenginleştirerek güncel sanatla ilgilenen İstanbullulara adeta gezici bir çağdaş sanat müzesini sunacak.