ThyssenKrupp Elevator'den Madrid’e Yeni Bir Asansör Fabrikası



Uzun yıllardır Türkiye’de başarıyla faaliyet gösteren ve dünyanın en önemli teknoloji kuruluşlarından biri olan ThyssenKrupp Elevator, en ileri üretim tesislerinden birini İspanya’nın başkenti Madrid’de açtı. Yeni asansör fabrikası, resmi olarak İspanya Prensi Felipe de Borbón tarafından 18 Mart 2011 tarihinde, ThyssenKrupp AG İcra Kurulu Başkanı Dr. Heinrich Hiesinger ve Asansör Teknolojisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Olaf Berlien’in huzurunda açıldı. Tesis, çeşitli üretim işlemlerine ilave olarak 41 metrelik bir asansör test kulesi içeren bir araştırma ve geliştirme merkezine de ev sahipliği yapıyor. Bir lojistik deposu, bir ofis binası, bir showroom ve bir uluslararası eğitim merkezi de, yaklaşık 60.000 metrekarelik tesise yakında eklenecek. Tesisin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor.

ThyssenKrupp Elevator Güney Avrupa, Afrika ve Orta Doğu CEO’su Javier del Pozo, "Móstoles Teknoloji Parkı’ndaki yeni fabrika, araştırma ve geliştirme alanındaki teknik bilgimizi, üretim becerilerimizi ve diğer organizasyon birimlerini Madrid’de tek alanda bir araya getirecek.  Geliştirmeden üretime ve teslimata dek uzanan bu birleşme, müşterilerimizin isteklerine daha hızlı ve daha esnek cevap verebilmemizi sağlayacak" diye konuştu.

Yeni tesis Güney Avrupa, Afrika ve Orta Doğu satış alanına yönelik, makine dairesiz asansörler olan 'Synergynerji'yi üretecek ve bunları doğrudan tesisteki lojistik merkezinden 50’yi aşkın ülkedeki müşterilere gönderecek.