Times Square'in Kalbinde DuPont™ SentryGlas® İmzası



Hızlı ve dinamik yaşamıyla New York’un kalbinin attığı Times Square’de dünyanın ilk cam sütunlu halka açık yapısı inşa edildi. Bugüne kadar Time Square’de inşaat karavanından satılan tiyatro biletleri artık DuPont™ SentryGlas® ara tabakalarıyla yapılmış, cam duvarlarla desteklenmiş TKTS gişesinden yapılıyor.

New York’un önemli simgelerinden bir olan Times Square her yıl farklı ülkelerden milyonlarca turistin akınına uğruyor. Rengarenk afişler, dev tiyatro ilanları, çeşitli ürünlerin yanar döner ışıklı reklam panoları, gece gündüz pırıl pırıl olan Times Squre teatral etkinlikleriyle de dünyanın en önemli tiyatro merkezlerinden. New York’a turistik amaçla gelenler kadar yerli yaşayan halkında akınına uğrayan Times Square de zaman zaman etkinliklere bilet bulmak hiç kolay olmuyor... Önceden bilet alınacağı gibi uygun fiyatlı biletlerin bulunacağı TKTS gişesinin önündeki bilet kuyruklar buranın ne kadar yaşayan bir merkez olduğunu gösteriyor. Times Square meydanının demirbaşı olan TKTS gişesi, bilim firması DuPont’un yapı sektörüne sunduğu önemli bir ürünü olan DuPont™ SentryGlas® ile renove edildi. TKTS gişesi, DuPont™ SentryGlas® ara tabakalarının gücü ve koruması altında cam bir binaya dönüştürüldü.

30 yılı aşkın bir süre boyunca, New York şehri tiyatro severleri TKST tiyatro biletlerini Times Square meydanındaki bir inşaat karavanından satın aldılar. Bu yeni çerçevesiz, tamamen cam yapı, oldukça popüler olan bu cazibe merkezine modern bir farklılık katıyor. Artık satışlar DuPont™ SentryGlas® ara tabakalarıyla yapılmış, pencereleri kırmızı camdan bir güneşlikle korunan, cam duvarlarla desteklenmiş bir bilet gişesinden yapılıyor.

Dewhurst, MacFarlane and Partners’ın proje mühendisi Michael Ludvik’e göre, New York’un bu yoğun kavşağında böyle bir komple cam yapının tasarlanmasında güvenlik, en önemli endişeydi. Ludvik şunları söylüyor; "Bu yapı, dünyanın ilk cam sütunlu halka açık yapısı ve ayrıca dünyanın en büyük halka açık cam yapısı. SentryGlas® ara tabakaları, üstün bir güç ve sağlamlıkla halkın güvenliğine katkıda bulunuyor."

DuPont Paketleme & Endüstriyel Polimerleri başkan yardımcısı ve genel müdürü William F. Weber ise; "DuPont’un dünya üzerindeki insanları, mülkleri ve işletmeleri bilimimizi kullanarak koruma konusunda uzun bir geçmişi var. SentryGlas®’ın bu çığır açan uygulaması, DuPont materyallerinin hem bu tip ihtiyaçları karşılayabileceğini hem de yeni ilginç mimari tasarımları mümkün kıldığını gösteriyor" diyor.