Tire, Ödemiş ve Menderes'te Kazı Yapacağım




Avusturya Kültür Bakanlığı tarafından Efes Antik Kenti Kazı Başkanlığı'na atanan ve Türkiye'den de atama onayı bekleyen Doç. Dr. Sabine Landstaetter, yeni dönemde uygulayacağı projeleri açıkladı. Efes'i çevresiyle birlikte araştıracağını dile getiren Landstaetter, "Türk parasında bile yer alan Efes'in kültür turizmine daha fazla katkı sağlaması için çalışacağım" dedi.

Davet üzerine
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan atama onayı bekleyen Landstaetter, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğretim üyeleri Prof. Binnur Güler ve Yard. Doç. Dr. Ergün Laflı'nın daveti üzerine İzmir'e geldi. Landstaetter, "Yeni görevim bana daha büyük sorumluluklar getirecek. Türk bilimadamlarıyla çalışma konusunda açığım. Yapacağım ilk iş, Efes kazı alanının genişletilmesi olacaktır. Efes'i çevresiyle birlikte araştıracağım. Özellikle Tire, Ödemiş ve Menderes'te kazı yapılacak" dedi.



12 yıldan beri görevdeydi
Landstaetter'in 12 yıldır Efes'teki kazılarda çalıştığını ve Ord. Prof. Dr. Fritz Krinzinger'in yerine atandığını Yard. Doç. Dr. Ergün Laflı, "Sabine Lanstaetter, Avusturya Kültür Bakanlığı tarafından Türkiye'deki Anıtlar ve Müzeler Müdürlüğü'ne Efes'in yeni kazı başkanı olarak önerildi. 100 yılı aşkın süredir Efes'teki kazıları yürüten Avusturyalıların bu önerisi Kültür Bakanlığımız tarafından kabul edilirse Landstaetter resmi olarak görevine başlayacak. Ancak biz bu prosedürler devam ederken Landstaetter'in Efes için yapmayı düşündüğü projeleri öğrenmek istedik. 12 yıldır zaten kazı heyetinde yer alan Landstaeetter'i bölgemize yapacağı katkıları anlamak istedik" dedi.