TIR'larla Birlikte Ağaçlar da Gidiyor!



İstanbul Halkalı'da yıllardır trafiği arapsaçına çeviren ve birçok kazaya neden olan TIR'ların kent merkezine girmemesi için yapılan yol inşaatı, aynı zamanda ağaç katliamı iddialarını da gündeme getirdi. İnşaat firmasının yetkilileri, 200'den fazla ağaç kestiklerini doğrularken, gerekli tüm izinleri aldıklarını savundu. Halkalı sakinlerinden ziraat mühendisi Necmettin Tekcan ise, "Yol ileriden geçebilirdi" dedi.

'Yol ileriden geçebilirdi'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TIR sorununun çözümü için Basın Ekspres Yolu ile gümrük arasında farklı bir güzergâhtan yol inşaatı için çalışmalara başladı. İhaleyi alan GAP İnşaat, geçtiğimiz aylarda çalışmalara başladı. Kesilen ağaçlar Halkalı Zirai Üretim İşletmesi ve Tarım Meslek Lisesi Müdürlüğü'nün bahçesine yığıldı. Üst üste yığılmış ağaçları görünce gözyaşlarına hâkim olamayan Necmettin Tekcan, "Yüzyıllık selviler, çamlar vardı. Hepsini katlettiler. Bu yol 50-60 metre ilerden geçebilirdi. Ağaç kesmek zorunda kalmazlardı" dedi.

'Her türlü iznimiz var'
GAP İnşaat'ın yetkilisi Mustafa Tuna ise ağaçları kesmek için gerekli tüm izinleri aldıklarını savunarak, "Eylülde bitmesi planlanan inşaat için toplam 500'e yakın ağaç kesilecek. 200'ünü kestik. Büyükşehir ve ilçe belediyesinden iznimizi, Anıtlar Kurulu'ndan onay aldık. Orman Bakanlığı ve TEMA Vakfı da inceleme yaptı. Kanuna aykırı bir durum yok" diye konuştu.