TMMOB Mimarlar Odası X. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2006 İstanbul'da




X. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2006, Mimarlık Vakfı 11. Kurucular Genel Kurulu ve 10. Yıl Kutlama Etkinliği kapsamında İstanbul'da. Sergi, toplam 202 çalışmadan (244 pano) oluşuyor.


Mimarlar Odası'nın iki yılda bir düzenlediği 10. Ulusal Mimarlık Sergisi'nin açılışı Ankara Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda gerçekleşmişti. Düzenlenen törende, Büyük Ödül, Mimarlığa Katkı Dalı ve Anma Programı kapsamında belirlenen isimler dışındaki 4 farklı kategoride verilen ödüller de sahiplerini bulmuştu.


Hamdi Şensoy, serginin açılışında.

Serginin açılışı, mimarlık dünyasından pekçok önemli ismi buluşturdu. Bunlardan birisi de, bu yıl 'Büyük Ödül'ü (Sinan Ödülü) alan Hamdi Şensoy'du. Akademisyen kimliğinin yanısıra uygulamaya dönük çalışmalarıyla da tanınan usta mimar, ödül gerekçesinde şöyle anlatılıyordu:

“Uzun yıllar Akademi’de sürdürdüğü eğitmen kimliğini, titiz bir uygulamacı mimar kimliği ile birleştiren; yaşamı boyunca doğal oluşumları izleyerek mimari tasarımda kanıtlayabileceği sonuçlar üzerindeki arayışından kopmayan; bilimsel ve mantıksal birikimini, özellikle yapısal ve strüktürel detay çözümlerinde nitelikli biçimde kullanan; doğal ve yapay strüktürlere karşı ilişkin sorgulayıcı sezgi ve gözlemleriyle yapılanmaya farklı bir boyut kazandırmaya çalışan; titiz ve sabırlı bir araştırmacı kimliğinin yanısıra zarif kişiliği ile tanınan usta mimar, Sayın Hamdi Şensoy’a”.

X. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri 2006, 3 - 10 Ekim tarihleri arasında Kocaeli, 16 - 28 Ekim tarihleri arasında Balıkesir, 9 - 12 Kasım tarihleri arasında 2006 Yapı İzmir Fuarı kapsamında İzmir ve 1 - 10 Aralık tarihleri arasında da Konya'da görülebilecek. 13 - 24 Kasım tarihleri arasında ise, şimdiye kadar ödül alan çalışmaları biraraya getirecek olan bir retrospektif sergi ile yeniden İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde olacak.