"TMMOB Sizin Torbanıza Sığmaz"



TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, birliğin görev ve yetkilerini sınırlandıran yasanın onaylanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hükümetin bizi dizayn etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Evrensel'in haberine göre, TMMOB’un Anayasa ile tanınmış yetkilerinin Torba Yasa ile kısıtlanamayacağını vurgulayan Soğancı, Anayasa Mahkemesi'ne hukuksuzluğa son verme çağrısı yaptı.

AKP’nin Gezi Parkı direnişinin ardından gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirdiği yasa TMMOB’nin denetleme başta olmak üzere birçok yetkisini hükümete devrediyor.

TMMOB Başkanı Soğancı, TMMOB’nin Anayasa’nın 135. maddesine dayanarak 6235 Sayılı Yasa ile kurulduğunu hatırlatarak, “TMMOB’nin hak ve yetkilerini kısıtladık, TMMOB’den rövanşı aldık, diyenler, biliniz ki; bu meslek ve bu örgüt, bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları sizin torbanıza sığmaz” dedi.

Mücadeleye devam

Torba Yasa’nın ana muhalefet partisi CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi gerektiğini belirten Soğancı, “Dileriz Anayasa Mahkemesi de TMMOB Yasası yürürlükte iken ve Birliğin görev ve yetkileri kendi yasasında yazılıyken, TMMOB’nin görevlerini İmar Yasası’na bir bent eklemesiyle kısıtlamaya çalışan bu anlamsızlığa son verir” dedi.

Soğancı, TMMOB’nin asıl gücünü geleneğinden, ilkelerinden ve yürüttüğü örgütlü mücadeleden aldığına dikkat çekerken, bilimi ve tekniği emperyalizme hizmet edenlere değil, halkın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlı olduklarını belirtti. Soğancı, mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.