TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri Açıldı



Çok sayıda Oda yöneticisi ve TMMOB üyesinin katıldığı TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri'nin açılışı, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirildi.

Burada yaptığı konuşmada, TMMOB‘nin 'gençlik geleceğimizdir' sözünü 41. ve 42. Genel Kurullarında daha da büyüterek 'TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi' yapma kararı aldıklarını anımsatan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, şunları söyledi:

"Yapılan harcamalar için sağlanan kaynağın her kuruşunda sadece örgütlü üyelerimizin ve Oda yöneticilerimizin emeği vardır. Bu konu hiç unutulmamalıdır. Bu değerin yaratılması için çaba harcayan tüm örgütlülüğümüze, Oda Yönetim Kurullarına ve örgütlü üyelerimize teşekkür ediyorum. Öğrenci evimizin bitirilmesi için açtığımız bağış kampanyamıza katılan tüm TMMOB gönüllülerine de çok teşekkür ediyorum".

Tesisin yapımının, 13 Şubat 2012 tarihinde Yenimahalle Belediye Başkanı ile imzalanan protokolle fiilen başladığını söyleyen Soğancı, sözlerine şöyle devam etti:

"Binanın temel atma töreninin tarihini de Sevgili Başkanımız Teoman Öztürk‘ün ölüm yıldönümü olan 11 Temmuz tarihine denk getirerek, bir kez daha Teoman Öztürk ve arkadaşlarının TMMOB felsefesine sahip çıktığımızı, geliştirdiğimizi, büyüttüğümüzü hep birlikte herkese gösterdik. Kısa süre içerisinde de Öğrenci evimizi kullanıma hazır hale getirdik. Otuz yıl süre ile TMMOB ortamına bu değerli arazinin kullanım hakkını veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar‘a ve ekibine, Belediye Meclisine,  Belediye İmar Müdürlüğüne ve Müdürlükte gören yapan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İşin başından bugüne binanın tasarımında ve yapımında emekleri geçen mühendis, mimar meslektaşlarımın tümüne, hiçbirini ayırmadan Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum. ‘TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri Çalışma Grubu‘nda yer alan ve bizim adımıza binamızın projelendirilmesi ve yapılması için örgütümüzün önünü açan Oda ve TMMOB temsilcisi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikte binamızın oluşumunda hepimizden çok emeği geçen Hazeli kardeşime, Züber‘e ve Selçuk‘a teşekkür ediyorum. İnşaatın başlangıcından bugününe şantiyede bulunarak ter akıtan tüm çalışan kardeşlerime, emekçi kardeşlerime ayrıca ve özellikle teşekkür ediyorum".

Bir 'meydan okuma' projesi

Soğancı, TMMOB Öğrenci Evi'nin bu gün yaşananlara ve yaşatılanlara inat bir 'meydan okuma' projesi olarak algılanması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Öğrenci Evimiz, gelecekte örgütümüzü yönetecek, örgütümüzün ilkelerine sahip çıkacak, örgütümüzü büyütecek bizim gençlerimiz arasındaki dayanışmayı şimdiden büyütecektir. Öğrenci evimizi burada kalacak kızlı, erkekli bizim çocuklarımız, kendileri yönetecektir. Biliyorum ki; Öğrenci Evimizin salonlarında ülkemiz için, halkımız için, mesleğimiz için, örgütümüz için, aydınlık geleceğimiz için en bilimsel, en nitelikli etkinlikler gerçekleşecektir. TMMOB, dünyada ve ülkemizde yaşananlara seyirci kalmayarak, karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı, eşitsizliğe karşı adaleti, şiddete karşı kardeşliği, sömürüye karşı emeği savunmaya, başka bir Türkiye ve başka bir dünya mücadelesinde onurlu ve dik yürüyüşünü sürdürmeye devam edecektir. Öğrenci Evimiz bu anlayışlarımızın bir sonucu olarak yarattığımız bir değerdir. Herkes böyle algılamalıdır".

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, üniversite öğrencilerinin barınma hakkı konusunda büyük sıkıntılar bulunduğunu belirterek, bölgede daha rantsal bir proje yerine öğrencilerin barınma sorununu çözecek bir işbirliğine imza attıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında gündemdeki konuları değerlendirdi. 17 Aralık‘ta başlayan yolsuzluk operasyonuna değinen Kılıçdaroğlu, bunun Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu olduğunu belirtti.