TMSF, Esentepe'deki Binasını ve 15 Bin Metrekare Araziyi Satıyor

Mülkiyeti Bayındırbank'ta bulunan TMSF binası ve bina yanında yer alan arsa, banka tarafından kapalı teklif ve açık artırma usulüyle satışa çıkarılacak.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Bayındırbank, mülkiyetini bünyesinde bulundurduğu Esentepe'de yer alan TMSF Binasını ve binanın yanında yer alan 14 bin 991 m2'lik arsayı satışa çıkaracak.

Bayındırbank tarafından düzenlenecek ve kapalı teklif yöntemiyle başlatılacak ihaleyi alan kişi, binalara ve arsaya Bayındırbank ve TMSF'nin kullanımı için 2 sene kira kontratı yapmak kaydıyla sahip olacak. Bu binaya ve arsaya sahip olmak isteyenlerin 28 Ocak 2005 tarihinin mesai bitimine kadar tekliflerini Bayındırbank İdari İşler Müdürlüğü'ne ulaştırmaları gerekiyor.

Bayındırbank tarafından düzenlenen ihalede banka, binayı ve arsayı farklı alıcılara ayrı ayrı satma, sadece birini satma veya her ikisini tek bir alıcıya satma yetkisine sahip olduğundan teklif vereceklerin hem arsa ve bina için ayrı ayrı hem de her ikisi için toplam fiyat önermeye dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca kapalı teklif yöntemiyle başlatılacak ihaleye katılmak için önerilen fiyatı içeren teklif mektubu ile birlikte iletişim bilgilerini, kayıtlı olunan Ticaret / Sanayi / Meslek Odası belgelerini, imza beyannamesi veya sirkülerini ve banka adına düzenlenen 200 bin YTL tutarındaki geçici banka teminat mektubunu yetkililere ulaştırmaları da gerekiyor. Yatırılan geçici teminat 10 gün içerisinde katılımcılara iade edilecek.

Bayındırbank ve TMSF'nin kullandığı 2 bin 259,46 metrekare arsa üzerine inşa edilen toplam 26 bin metrekare kapalı alana sahip, 14 normal kat, 1 asma kat ve 7 bodrum kattan oluşan ve toplam 150 araç kapasitesine sahip otoparkı bulunan bina ve 14 bin 991 metrekarelik arsa için alınan kapalı tekliflerden sonra açık artırma yöntemiyle ihaleyi sürdürecek.

Kapalı zarf teklifler, teklif verme süresinin sona erdiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde değerlendirilmeye alınacak ve yapılan değerlendirme sonucunda açık artırmaya davet edilmeye değer teklif veren firmalar belirlenerek bu firmalar, yazılı olarak açık artırmaya davet edilecek. Firmalar, açık artırmaya katılabilmek için kapalı teklif için verilen teminatın dışında Bayındırbank adına düzenlenecek 500 bin YTL tutarında kesin ve süresiz banka teminat mektubunu vermek zorunda olacaklar. Açık artırma yöntemiyle devam ettirilecek ihale, kapalı zarf usulü ile teklif edilen en yüksek bedel üzerinden başlatılacak.