TMSF, Kırk Yıllık Çimento Üreticisi Gibi



Yönetimi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nda (TMSF) bulunan Şevket Demirel Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, "2005'te el konulan çimento şirketine 33 milyon avroluk yatırım yapıldı ve günlük klinker üretimi 4 bin tondan 6 bin 100 tona çıkarıldı" dedi. Şevket Demirel Şirketleri Göltaş Çimento ve Orma fabrikaları, basın mensuplarına tanıtıldı.

Yönetimi TMSF'de bulunan Şevket Demirel Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Göltaş Çimento'nun kapasitesinin fabrikanın yönetiminin TMSF'ye geçmesinin ardından yüzde 50 artırıldığını, 2004 yılı sonunda 32 milyon dolar olan kârın, şu anda iki katının üzerine çıktığını bildirdi.

Beş çimentocudan birisi
Nalçacı, fabrikadan geçen yıl yaklaşık 200 bin ton ihracat yaptıklarını, bu ihracatın büyük bir çoğunluğunu Rusya'ya gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bu yıl ise 500 bin ton civarında ihracat planladıklarını dile getiren Nalçacı, üretimde depreme dayanıklılığı ön planda tuttuklarını vurgulayarak, Göltaş'ın Türkiye'nin en büyük beş çimento fabrikası arasında bulunduğunu vurguladı. Nalçacı, "2005'te el konulan çimento şirketine 33 milyon avroluk yatırım yapıldı ve klinker üretimi 6 bin 100 tona çıkarıldı" dedi.

Orma'ya da yatırım geliyor
Yonga levha şirketi Orma için ise bu yıl 40 milyon YTL yatırım yapılacağını ifade eden Nalçacı, 1970 yılında 50 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulan Orma'nın, bugün 500 bin metrekarelik arazi üzerinde, yılda 200 bin metreküp yonga levha, 40 milyon metreküp emprenye ve 11 milyon metrekare melamin kaplama kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi.

Nalçacı, her iki şirketin toplam cirosunun geçen yıl 305 milyon YTL olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Temerrütte indirim yapılacak
TMSF Tahsilat Kurulu'ndan Kamil Oğuz ve Yusuf Adıgüzel de borçlar hakkında gazetecileri bilgilendirdiler. Yusuf Adıgüzel, Şevket Demirel'in TMSF'ye olan ana borcunun 31 Aralık 2007 tarihi itibarıyla 527 milyon dolar olduğunu belirtti. Bunun üzerine konan temerrüt faizleriyle birlikte, bugün itibarıyla gruba bildirilen ihtarnamede toplam borcun 5 milyar 893 milyon dolar olduğunu vurgulayan Adıgüzel, Demirel Grubu'nun protokol imzalaması sonrasında temerrüt faizlerinde indirim yapılacağını bildirdi.