TMSF'de TOKİ Modeli İhale

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ilk kez Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) gibi hasılat paylaşımı yöntemiyle arsa satışı yapmaya hazırlanıyor.

TMSF yetkililerinden alınan bilgiye göre, TMSF'nin As Yapı Endüstrisi A.Ş'den, amme borçlarına karşılık haczetiği Bakırköy Kartaltepe'deki 10 ayrı parselin bir araya getirilmesi suretiyle oluşturulan "Bakırköy Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" hasılat paylaşımı yöntemiyle satılacak.

10 Ocak'ta saat 11.00'da yapılacak olan ihalenin şartnamesinde ihalenin konusu, hasılat paylaşımı karşılığı yapım işi olarak belirtildi. İhaleyi kazananın Fon'a ödeyeceği asgari bedel ise, Bakırköy Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün muhammen bedeli ve 30 milyon YTL olarak belirlendi.

İhale sürecinde, ön yeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin, en geç 18 Aralık 2007 saat 17.00'ye kadar Bakırköy Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu'na teslim edilmesi gerektiği açıklandı.

Toplam arsa alanı 13 bin 945 metrekare olan projede, çok katlı bloklar halinde 17 bin 718 metrekare konut inşaatı yapılacak.